Det ställs stora krav på Oda på musikskolan. Hon ska sjunga tre solon på en stor konsert i Köpenhamn och det kommer att få stor betydelse för hennes framtida karriär. Ole Even är strålande glad. Han har fått lov att bjuda Britta till bal på Høgås och kan knappt vänta på att få se henne igen. Trond har gått ner i vikt och blivit så tyst. Han plågas av dålig samvete över snedsteget med Dorbet och vet att han aldrig kan berätta det för en enda själ.
2022-12-16
Vera 87 år bor på äldreboende Pärleporten och känner att hon hittat hem. Nyfunna vänner har hittats, de pysslar i växthuset, fikar och dricker specialkryddad snaps. Boendet är i stort behov av renovering men först när boendet har fått en invasion av råttor får de flytta ut. Vera inser snart att cheferna på boendet döljer något och hon tar hjälp av vårdbiträdet Birk.
Detta är del tre i serien om kvarteret Kronan. Enligt mig en helt underbar bok, den är varm, mysig och underhållande. Så många härliga karaktärer, framförallt Vera, Birk och Andersson. Miljöbeskrivningarna är fantastiska, jag ser allt framför mig, denna bok skulle definitivt bli en underbar film. Jag bjuds på medmänsklighet, glädje, äventyr, vänskap, kärlek, humor och allvar - missa inte att läsa boken och även de två tidigare i serien. Jag hoppas att serien kvarteret Kronan kommer med fler böcker.