Genförändrad mat - vardagsmat?

Wibeck, Victoria

| 2003

Flag from sv

0


I boken presenteras resultaten från ett samhällsvetenskapligt forskningsprojekt där uppfattningar om genförändrade livsmedel har undersökts. Materialet består av samtal i relativt fria diskussionsgrupper - så kallade fokusgrupper - där lekmän respektive beslutsfattare på livsmedelsföretag fått samtala kring genteknik och livsmedelsproduktion. Boken syftar till att fungera som ett underlag för diskussion, debatt och reflektion kring hur genteknik uppfattas av allmänheten och kring vad allmänhetens rädsla och skepsis kan bero på. Tanken är att stimulera till funderingar om sociala aspekter och etik i samband med genteknik. Boken vänder sig till högskolestuderande inom områden som rör exempelvis biologi, lantbruk eller livsmedel, men den är också relevant för forskare och andra yrkesverksamma som i sitt arbete berörs av frågor om bioteknik och/eller livsmedelsproduktion.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok