Geiger

| 2021

Flag from de

Ewa H

2021-05-25

En glädjande ny bekantskap. En stark historia med många inslag av nutidshistoria. Kanske en något rumphuggen avslutning även om storyn knyts ihop. Läser gärna fler deckare av Skördeman.

Anna Hallqvist

2020-05-09

Upptakten är nästan omöjlig att toppa. Lugnt, idylliskt... Mysfarbrorn Stellan sitter och läser Goethes Faust i godan ro när allt plötsligt förändras, på bråkdelen av en sekund. Efter en sån inledning, orkar spänningen hålla i sig till slutet?

Polisen Sara Nowak som är inblandad i ett fall som inte är hennes att lösa, ett spiontema och en genomtänkt konspirationsteori. Spännande intriger och familjerelationer i en salig blandning. I Saras egentliga polisarbete arbetar hon med att fånga sexköpande torskar, det blir tydligt att hon brinner för de utsatta kvinnorna. Vi lär känna henne som tonårsmamma och hustru, med allt vad det innebär med att få ihop en vardag, som förstås färgas av den medvetenhet hon har om de faror som finns i samhället. Sara är en intressant karaktär. Hon tar risker som är utöver det vanliga, men samtidigt är hon en eftertänksam och reflekterande kvinna och mamma.

Geiger är bok helt i min smak. Jag gillar deckare och lockas av spionteman (TV-serien The Americans är en stor favorit). Konspirationsteorier kan vara lite vanskliga upplever jag, det kan lätt bli för mycket och då totalt tappa kontakten med vad som kan verka rimligt, vilket riskerar att göra hela boken ointressant. Särskilt om det utvecklas till någon slags propaganda åt det ena eller det andra hållet. Jag tycker att författaren lyckas utmärkt med den balansgången.

Historien tar många abrupta vändningar, ibland på gränsen till osannolika, men det håller spänningen uppe och fungerar. Det här är en actionrulle i bokformat, så det är bara att finna sig i att den måste sträckläsas!

Summa summarum; En välskriven bladvändare och bländande debut!

B

Bettan_bokprataren

2020-03-28

En riktigt spännande debut av författaren Gustaf Skördeman. Utan att säga för mycket så kämmer jag vissa vibbar till Netflix och serien The Americans. Det här en historia som handlar om spioneri och mycket i storyn kan man härröra till det kalla kriget mellan DDR och Sovjet. Förutom spioneri bjuds det på familjehemligheter och intriger som går långt över det normala, allt i i en härlig blandning.
Och du, boken tog en oväntad vändning och var inte på något sätt förutsägbar.
En oerhört spännande intrig med ett driv utan dess like.

Rekommenderas varmt , och du ha gott om tid på dig. Du kommer att sträckläsa den.

Britt-Marie Kullin

2020-03-14

En riktigt spännande debut av författaren Gustaf Skördeman. Spioner, kalla kriget, intriger, familjerelationer i i en härlig blandning. Och boken tog oväntade vändningar och var inte på något sätt förutsägbar.

Rekommenderas.

Tarja Ahlgrén