Gtornas palats

Brown, Dan

| 2006

The National Security Agency (NSA) r en topphemlig organisation, mycket mktigare n CIA. Nr NSA:s oslagbara dator TRANSLTR hittar en kod den inte kan forcera kallar man in sin bsta kryptoanalytiker, den briljanta och vackra Susan Fletcher. Det hon upptcker snder chockvgor genom maktens korridorer. NSA hlls som gisslan - inte med hjlp av vapen utan med en kod som r s komplex att om den slpps fri skjuts hela USA:s underrttelsetjnst i sank. Tv hndelsekedjor stts snabbt igng - Susan sker frrdaren inom NSA:s vggar, och hennes fstman, David Becker, skickas av NSA till Sevilla i en intensiv och farlig jakt p ringen som har kodens lsning ingraverad. Susan Fletcher fngas snart i en hrva av hemligheter och lgner, och hon slss fr att rdda NSA som hon har ett starkt frtroende fr. Sakta men skert, i ett brinnande inferno bland mord och explosioner, gr det dock upp...

Cecilia Jensgrd

2018-09-15

Hller inte alls samma spnnande och tilldragande mtt som Brown vanligtvis gr.

Jonas Qarlsson

2018-06-11

Klart smsta boken jag lst med Brown. Fr en tva fr att man nd vill veta hur den slutar. Galet lttlst ocks, lite vl lttlst.

Arberesha Sabani

2017-11-23

Browns frsta spnningsroman! En vldigt bra och intressant bok dr han kopplar den vetenskapliga verkligheten med fantasi. Dock s knde jag att den var lite tung fr att vara hans frsta bok. D menar jag att fr att han ska kunna f mnga lsare skulle han ha brjat med en mer lttare case. Fr min del r det helt okej. Jag lskar det vetenskapliga och det hemliga som finns ute i vrlden.

John C

2016-07-11

NSA upptcker att deras superdator TRANSLTR attackeras av en kod som r svr att angripa och lter drfr kryptologen Susan Fletcher kolla nrmare p den. Hon upptcker att koden och dess ursprung br p strre hemligheter och komplexitet n vad som kan sknjas till en brjan.
Har ju lst de flesta bckerna om Robert Langdon och tyckt att de bjudit p ganska skaplig underhllning. D denna kom redan 1998 var Brown rtt tidig att skriva om vervakningssamhllet och NSA. Mitt intresse fr de tv tidigare nmnda freteelserna till trots, s r historiska mysterier ngot mer kittlande. Och nu brjar man ju lra sig hur Brown bygger upp sina historier.

Anki Johansson

2014-09-03

bra!

Martin Ljungqvist

2014-07-01

D jag gillar pussel och teknik s tyckte jag om denna bok. Det r Browns frsta spnningsroman och det mrks d den r ojmn, lngdragen, lite fnig, men ocks spnnande och grundad i en hel del efterforskningar.

Lotta Berlin

2014-03-03

Spnnande!

Jocke Arnell

2013-11-10

Eftersom jag gillar datorer s passar boken mig. Spnnande och bra men den karaktrerna knns oftast vldigt stereo typiska.

erik .

2013-02-26

Nej det hller inte att kra samma intrig med samma karaktr fast annat namn

Bra debut och hg spnning frn frsta till sista sidan. Dock verfldig information vissa gnger vilket skapar viss frvirring.

S

SivLouise Ordd

2012-02-18

Ja, vad ska man sga? Handlade om ett datavirus som ngon planterde i en stor viktig dator. Inget fr mig

Mattias Green

2012-01-29

Usch vad denna boken r bra! Ruskigt fngslande och det fanns inget tal om socialt liv nr jag lste denna! Otroligt spnnande och fascinerande. Eftersom jag var lite tekniknrdig nr jag lste den s lskade jag den nnu mer. Den tappar sista stjrnan d den var lite seg och otydlig emellant.

Ann Carlsson

2011-10-30

Blev faktiskt besviken efter att ha lst nglar och demoner som jag tycker r hans bsta bok...trkig intrig och lite grtt scensatt...inte versvallande sprkmssigt heller...

Kaleida Lslus

2011-04-04

Nej, nu har han inte gtt framt i utvecklingen. Jag reagerade flera gnger p sprkbruket och persongalleriet kndes frutsgbart och trkigt.

Nenne No

2011-03-28

Jobbig, ljlig, osympatisk, fniga krlekshistorier, fr mnga smarta karaktrer som r korkade. Nej tack, tyvrr inte. Han hade inte riktigt bemstrat stilen nnu.

Atom Bombman

2011-02-23

En helt galet dlig bok, bde litterrt och tekniskt. S full av fel att det nstan r underhllning.

T

Tobias Ek

2010-11-24

Trodde denna skulle vara bra, men det var den inte... Jag lste inte ens ut den

Elisabeth Kling

2010-09-10

strcklsare !

Nils Thor

2010-05-24

Den var s fruktansvrt dlig att jag var tvungen att ge upp. Visserligen roligt att lsa om hur kryptering skildras i thrillers, men det hr var alltfr dligt.

C

Christina Englund

2010-01-18

Denna bok r bara fr mycket. Lyssnadefrdigt p den enbart fr att f veta hur frfattaren skulle bra sig t fr att hlla historien vid liv nda till slutet. Han lyckades inget vidare...

Martin Axelsson

2009-11-10

Helt ok bok, dock inte alls lika bra som nglar och demoner, da vinci mm

Kan hlla med att boken har mnga liknande drag av dess fregngare.
Gillar dock alla tekniska detaljer och klurigheter i dessa bcker underbart XD

Artur Foxander

2009-10-26

Det r tredje gngen jag lser den hr boken. De andra tv gngerna hade den annat omslag, annan titel och andra namn... Men samma handling och samma frfattare

[spoileralert] Det brjar med ett mord som mste lsas av en felfri mnniska som har 24 h p sig att rdda en jvla massa andra mnniskor. Hjlten jagas av en mrdare med karakteristiskt utseende. I slutet avsljas att den skrupelfria mrdaren anlitades av en person i hjltens/hjltinnans omedelbara nrhet. Mrdaren skyr inga medel och avrttar alla som har rrt vid hjlten. Under tiden ska hjlten lsa en massa pyssel som att kolla p statyernas hnder, kolla p mlningar och leta efter blhriga punkare... och flnga runt s mycket som mjligt i staden som han rkar befinna sig i [/spoileralert]

Den r vlskriven, men om du nu vill lsa den s kan du ju vlja ngon annan variant som r mindre stereotyp, mindre frdomsfull och bttre reaserchad. Allt av den hr frfattaren r bara varianter p den hr intrigen

Sixten Wimsey

2009-10-23

Hller med om att det r hetsigt tempo...men jag har redan glmt vad den handlar om...

Johanna Falkered

2009-07-01

Lite av 24knsla. Hetsigt tempo som kar spnningen markant.