Gasten

Kapp, Elinor

| 2024

KRIMINALKOMMISSARIE EDDIE ÖHLUND kallas till idylliska Sundsby säteri på Tjörn. Trädgårdsmästaren har hittat en död man i köksträdgården, upphängd likt en fågelskrämma. Någon har lämnat mannen där som en varning.  På hemmafronten kan Stella tvingas avbryta föräldraledigheten när systern Lena, svårt sjuk i cancer, behöver hjälp med att driva hotell-och konferensanläggningen Salta stänk. Men relationen är frostig efter tidigare svek.  Samtidigt gäckas Eddie av att någon på polishuset läcker information om mordutredningen. När Eddie dessutom får anonyma hot riktade mot familjen blir utredningen personlig. Han måste skydda Stella och barnen till varje pris.  Gasten är den fristående fortsättningen på de första böckerna i Elinor Kapps deckarserie Mord i skärgården, om kriminalkommissarie Eddie Öhlund på Stenungsundspolisen, som försöker pussla ihop sitt privatliv...

Så kom jag tillbaka till mina vänner poliserna Eddie och Maja och deras kollegor.
Nu börjar det bli riktigt otrevligt för Eddie, det är personliga hot mot honom och hans familj!
Det är på flera plan denna bok utspelar sig, hur svårt det är att som polis skydda alla, detta trots att ens egen familj är allt man vill skydda. Som jag nu har vant mig vid så får jag ännu mer djupgående kännedom om livet som polis, pappa och kollega.
Hur slutade det?
Jo, med att jag har en förhoppning om en fortsättning i deras gemenskap, slutet av boken gav en hint om att det är en stark möjlighet!!!
Denna bok får en mycket stark
4 av 5 möjliga.❤️