Ljudbok

Garnethill

Mina, Denise

| 2014

Flag from sv

70


Maureen ODonnell har haft ett problemfyllt liv: sexuella övergrepp, inlagd på mentalsjukhus, ett jobb som är rena återvändsgränden, och ett trassligt förhållande med den gifte terapeuten Douglas som hon precis är på väg att avsluta.Men någon hinner före. En morgon när Maureen vaknar upp bakfull och vacklar ut i vardagsrummet hittar hon sin älskare fastbunden i en stol och med halsen avskuren.Glasgowpolisen betraktar henne som misstänkt, och till och med hennes egen familj verkar tro att hon är inblandad.I panik börjar Maureen tvivla på sin egen version av händelseförloppet. Hon kartlägger Douglas sista dagar i livet och konfronteras med en fasansfull härva av lögner, våldtäkter och en mörklagd skandal vid den psykiatriska klinik där hon själv varit inlagd.Patienterna på kliniken säger ingenting, och de hon pratar med i personalen verkar rädda. När ännu ett lemlästat lik återfinns inser Maureen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Henrik Johansson

2018-08-21

Betyg

Starka karaktärer och socialrealism blandat med spänning. Utmärkt.

Anna Johansson

2016-02-06

Betyg

Svårt att sätta fingret på denna bok. Jag tycker egentligen inte den var direkt bra, men samtidigt är det något som ändå gör den ok. Handlingen och karaktärerna är platta, men språket är bra. Fick liksom inget grepp om boken och vad den gick ut på... Hmm....

Rebecka Bevka

2015-04-12

Betyg

Jag har alltid haft svårt för deckargenren. I SVT:s Babel intervjuades Denise Mina och jag tyckte att hon framställdes som en intressant författare. Jag lånade hem ett par böcker och försökte läsa utan varken förväntningar eller fördomar. Kanske har Minas böcker haft oturen att misshandlas brutalt av den svenska översättaren, jag tycker att det är lika själlöst och illa skrivet som det mesta jag tidigare läst i genren. Synd, jag gillade verkligen Mina som hon framställdes i tv-intervjun. Jag ville sätta mina fördomar mot genren på prov och upptäcka att jag haft fel, men här finns i mitt tycke inte något väsentligt innehåll för en läsvärd bok.

Britt-Marie Kullin

2014-12-13

Betyg

Den här boken är en nyutgiven bok, och skrevs redan 1998. Det är den första boken i Garnethill-trilogin.

Boken var en lite annorlunda med en lite speciell huvudperson. Men boken var välskriven, spännande, och inte alls förutsägbar.

Jag ser verkligen fram emot att läsa dom två följande böckerna i trilogin, för jag tyckte mycket om boken, och speciellt om huvudpersonen, Maureen.

Blommiga Barbro

2014-10-25

Betyg

Nej! Det här är mitt andra försök med Denise Mina, men jag är inte imponerad. Den är antagligen välskriven, men alldeles för omständlig för min smak, och för att inte tala om tråkig. Tråkig och seg! Jag tror jag ska passa mig för hennes böcker i fortsättningen!

Karin D

2010-02-21

Betyg

Egentligen tyckte jag att boken var jättebra men får motvilligt erkänna att det var svårt att läsa på engelska. Jag smickrar mig med att tycka att jag är rätt bra på engelska men det är nog amerikansk engelska och inte brittisk slang. Jag är sugen att läsa om boken på svenska men vet att jag kommer att kasta mig över de andra 2 delarna i Garneth Hill-triologin som jag har hemma, på svenska.