Game On

Evanovich, Janet

| 2021

Flag from en

2


#1 New York Times Bestselling Author Stephanie Plum returns to hunt down a master cyber-criminal operating out of Trenton in the 28th book in the wildly popular series by #1 New York Times bestselling author Janet Evanovich.  When Stephanie Plum is woken up in the middle of the night by the sound of footsteps in her apartment, she wishes she didn?t keep her gun in the cookie jar in her kitchen.  And when she finds out the intruder is fellow apprehension agent Diesel, six feet of hard muscle and bad attitude whom she hasn?t seen in more than two years, she still thinks the gun might come in handy.   Turns out Diesel and Stephanie are on the trail of the same fugitive: Oswald Wednesday, an international computer hacker as brilliant as he is ruthless.  Stephanie may not be the most technologically savvy sleuth, but she more than makes up for that with her dogged determination,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Under de senare åren har serien om prisjägaren Stephanie Plum blivit en julklappstradition hemma hos oss. Mamma frågar varje år om jag önskar mig den nya boken, och jag svarar med ett rungande: ”JA tack!” Det här har verkligen kommit att bli en av mina absoluta favoritserier och något jag hela tiden återvänder till när jag vill läsa något som gör mig glad men som samtidigt är blandat med spänning och kärlek. En annan tradition är att jag snabbt läser ut den så att mamma kan låna den av mig. Likaså blir det med den här boken.

Numer ges nog serien tyvärr inte ut på svenska, men jag skulle verkligen rekommendera alla att läsa den på originalspråket engelska ändå, för det finns mycket humor och personlighet som lätt försvinner i en översättning.

I Game on får Stephanie nattligt besök av Diesel, som också är en typ av prisjägare men som arbetar för mycket skummare uppdragsgivare än Stephanie gör. Nu är de på jakt efter samma kille, en superhacker som riskerar att förstöra något stort, men som istället har gett sig efter en liten klubb hackare som lyckats infiltrera hans datorer, och dödar dem en efter en. Stephanie och Diesel kombinerar sina talanger, och Stephanie har god hjälp av sin familj och de som bor i Trenton.

För oss som har hängt med sedan början på serien, är det inte alltför många nya karaktärer att hålla koll på, men jag skulle ändå säga att det är en bra fristående serie för man får många tillbakablickar och förklaringar på vem som är vad ändå, så det går att plocka upp en bok var som helst från serien. Störst behållning får man nog ändå av att läsa dem i ordning, så att inget som händer i tidigare böcker förstörs av att man har läst en senare först.

Mina två största favoriter är Mormor Mazur, krutgumma extraordinär, och Lula, sidekick och fantastisk. Sedan gillar jag Stephanie också, som är sig själv rakt igenom och inte alls någon superkvinna utan helt vanlig men som lyckas lösa alla möjliga situationer ändå genom att tänka kvickt.

Språket är fullt av humor, fantastiska meningsuppbyggnader och bra tempo. Det är en snabbläst bok och har man läst alla andra böcker i serien känner man snart igen sig i stil, vilket gör att det går ännu smidigare att läsa boken. Det här är en av de få serier som får mig att skratta högt när jag läser och det brukar också bli en hel del högläsning för de stackare som råkar vara i närheten.