Galveston

Pizzolatto, Nic

| 2015

Flag from sv

29


Utsedd till Årets bästa till svenska översatta krimialroman av Svenska Deckarakademin TRUE DETECTIVE-författarens SUCCÉROMAN! Galveston är en mästerlig noir, en hårt flätad väv av tuffa miljöer, bräckliga huvudkaraktärer och en ständig kamp mot makterna.Samma dag som Roy Cady får ett illavarslande cancerbesked av sin läkare, inser han att hans boss en brutal lånehaj och barägare vill se honom död. Någonting som påstås vara ett rutinuppdrag är i själva verket en dödsfälla för Roy, men när röken lagt sig är det han som lever och hans mördare som ligger kvar. Men kvar på platsen och i högsta grad vid liv är också Rocky, en ung kvinna med trasigt förflutet. Efter att ha hämtat upp Rockys lillasyster flyr trion från New Orleans till Galveston, Texas, i ett fåfängt försök att undkomma sina fiender.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Malin Magnander

2017-08-26

Betyg

Monika W

2016-04-25

Betyg

Jag tvekade länge innan jag bestämde mig för att jag ville läsa den här boken. Det var först när den av Svenska Deckarakademin fick priset som bästa översatta kriminalroman som vågen vägde över. Och att författaren ligger bakom TV-serien True Detective, som jag inte sett. Än. Alla verkar ju tokälska den i alla fall. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2016/04/galveston-av-nic-pizzolatto.html

Joakim Roos

2016-01-08

Betyg

Duktigt mörk noir med alla genrens kännetecken. - på gott och på ont. Mörkret känns igen från båda säsongerna av True Detective, men känns ibland påklistrat, ungefär som i andra säsongen av ovan nämnda serie.