Gallus brinner

Holmquist, Eva

| 2017

Flag from sv

2


Gallus huvudstad brinner. Riket härjas av förödande angrepp och de olika folken hetsas mot varandra. Matilda, rövarpojken Sticke och kapten Fidesko måste återigen samarbeta för att rädda alla som bor i landet. Ska de hinna avslöja vem som ligger bakom innan allt är för sent?GALLUS BRINNER är andra delen i trilogin om Matildas äventyr i Gallus.?En tänkvärd fantasy där gallus, människor och rövare ställs mot varandra eftersom en okänd makt övertygar dem om att de är fiender." ? Sandra Petojevic

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

H

Håkan Carlsson

2018-12-11

Betyg

Detta är andra boken om folken i Gallus, den första heter Attentaten I Gallus (läs här vad jag tyckte om den). Det är en fantasybok riktad till ungdomar men även vuxna kan få ut något av dessa böcker.

Det är som sagt andra boken och jag rekommenderar att man läser den första först. Man får visserligen en sammanfattning av vad som hände i den boken, men den är mera som en uppfräschning av minnet om det var ett tag sedan man läste den. Man missar en del av handling och bakgrund om man hoppar direkt på denna boken.

Denna tar vid nästan direkt där första boken slutar och vi kastas rätt in i handlingen, denna gången så hettar det till mera när det kommer till upproret mot fågelfolket. Vi får veta ännu mera om världen och träffar på nya varelser.

Jag gillar att det finns en djupare sak i handlingen. Böckerna tar upp om slaveri och förtryck, de tar även upp lite om historieförfalskning och att man inte skall vara blåögd och tro allt man läser. Just denna nuddar även lite vid terrordåd, inte så att det blir hemskt och man kanske inte tänker på det så direkt, men det finns.

Jag misstänker att dessa böcker kan vara jättebra att läsa för ungdomar i skolan för att sedan ha dessa som en diskussionsmall för att reflektera dem till olika saker i våran värld och vad som pågår runt oss just nu eller har hänt i historien. Vet inte om jag läser in för mycket i handlingen nu, men lärare borde i alla fall titta på dessa böcker och fundera på om de inte går att använda till just detta. De är snabba att läsa och spännande så jag tror att de flesta eleverna skulle uppskatta att läsa dem.

Jag kommer snart att läsa upplösningen på denna trilogi den heter Ur Askan Av Gallus och jag ser verkligen fram emot att se vart denna berättelse slutar.

http://hakanshylla.blogspot.com

Kim M. Kimselius

2018-10-28

Betyg

Eva Holmquist målar upp en fantasifull värld, där det finns magiska varelser. Fåglarna är de som bestämmer, och de är stora och mäktiga. Där finns även vanliga människor, en av dem är Matilda, som kommer från vår värld, men har förflyttas in i flickan Hannas kropp, medan Hanna är i Matildas kropp i hennes värld.

Allt det Hanna kan göra, det kan inte Matilda, även om hon lärde sig en hel del i den första boken i serien, Attentaten i Gallus. Matilda gör så gott hon kan för att rädda Gallus invånare. Till hjälp har hon rövarpojken Sticke och kapten Fidesko, en stor fågel. Tillsammans gör de allt för att rädda landet från den farsot som drar fram, där de olika varelserna börjar kämpa mot varandra. Ett äventyr där Matilda riskerar livet för att rädda sina vänner i Gallus.

Följ med på ett spännande, fantasifullt äventyr i en magisk värld! Rekommenderar dig varmt att läsa boken!