Galgbergets väktare

Jansson, Anna

| 2021

Flag from sv

35


Maria Wern har drabbats av en tragedi. Hennes man Björn är förlamad från nacken och nedåt och Maria sköter om honom i hemmet. När ett lik hittas i vattnet nedanför Högklint tvingas hon ge mer ansvar till de personliga assistenterna. Trots att hon litar på dem är det något som skaver. Nittonåriga Elin Rute väcks på midsommarnatten för att upptäcka att hennes älskade, Oliver, ligger mördad utanför sommarhuset i Djupvik. Hennes föräldrar beter sig oerhört märkligt, och Elin tvingas göra något som kommer att plåga henne länge efteråt. Galgberget i Visby är en gammal avrättningsplats. Gruppen som kallar sig Galgbergets väktare har tagit som sin uppgift att peka ut förrädare och döma dem till historiska straff. Ledaren låter hellre bilan falla än benådar. I Galgbergets väktare brottas Maria Wern med en mördare vars motiv är höljt i dunkel, samtidigt som en katastrof har vänt upp och ned...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A H

2022-02-10

Betyg

.

E

Ewa H

2021-10-30

Betyg

Tror jag skrivit det förut, men jag skriver det igen: Maria Wern-deckarna passar bättre som film än som bok. Det är lite pladdrigt, för mycket ord och lite klyschigt.

A

Anne Hansson

2021-08-31

Betyg

Ännu en bok av Anna Jansson, förstår inte hur hon kan få ihop det år efter år. Måste säga att detta är nog en av de bästa jag läst av henne. Den griper verkligen fast en, man måste fortsätta och läsa. Det är action från början till slut. Man grips med i händelserna och mot slutet av boken förstår man hur det ska sluta, många tårar fäller man, den är riktigt sorglig.

Helena Rasmusson

2021-07-27

Betyg

Gillar Anna Jansson & hennes serie om Maria Wern. Har läst dem alla. Denna är En av de bättre!

Lollos bokhörna

2021-07-07

Betyg

Oj, hur ska jag sammanfatta det här? Jag har läst alla böckerna om Maria Wern och älskar Annas sätt att berätta en historia. Är imponerad över hur Anna lyckas skriva bok efter bok i serien och jag har tyckt om dem alla!

Men den här delen, ”Galgbergets väktare” knockade mig. Den här delen berörde mig på ett helt annat sätt än de tidigare och jag drabbades av boksmälla.

Det är en deckarhistoria du dras med i, förvillas och man tror att man kanske har en aning om vem som är skyldig. Men nej, Anna är väldigt bra på att förvilla sina läsare. Först fram emot slutet börjar jag se hur det hänger ihop.

Det är spännande, dramatik, kärlek och hämnd. Och det är sorg. Djup, djup sorg. Jag grät mig igenom slutet och boken kommer stanna kvar länge i tankarna. Jag hoppas att nästa bok kommer snabbt, för jag vill läsa ännu mer!

Betyg

🌹Riktigt bra bok en 👌Story 💜💜💜💜🌹