Öga för en annans

Boll, Susanne

| 2019

Vårstockholm är stekande hett, men idyllen skakas av en serie bestialiska mord. Den erfarna och ibland okonventionella psykologen Vera Lilja hjälper sin gode vän vid polisen, Kenneth Karlsson, att ringa in mördaren i hopp om att förekomma nästa attack. Samtidigt brottas Vera med att reparera sin och kärleken Alexios relation, och försöker dessutom återknyta kontakten med sin vuxna son Patrik som hon övergav när han endast var några månader gammal. Medan Veras eget liv vänds upp och ner i den bedövande hettan står utredningen och stampar, och de mörka molnen vid horisonten ger inget hopp om ett förlösande regn.   Luftburen är en spänningsfylld roman om hämnd, kärlek och förlåtelse, och är en fristående uppföljare till succén Eldsystrar.

Maria Jacobsson

2022-04-11

Andra boken om Vera Lilja som är psykolog, men blir involverad i mordfall av ren slump. Boken är en deckare men bygger också mycket på relationer. Ibland kan jag känna att det är lite väl mycket fokus på Vera som person och att själva deckarhistorien hamnar i bakgrunden. Men ändå klart läsvärd serie, läs böckerna I ordning!

B

Bettan_bokprataren

2021-05-23

Vill du läsa en serie med spänning och med relationsdrama. Då ska du läsa de här böckerna om Vera. De är välskrivna med bra flyt och ett snabbt tempo, riktiga bladvändare.

Susanne ger oss trovärdiga karaktärer med höga personligheter och ett stort fokus hamnar hos Vera och hennes vardag ett liv med terapisessioner och olika relationer.
Alla tre böckerna bjuder på överraskningar, spänning och twister och bli inte förvånad om de inte slutar som du tror. Jag hoppas Susanne fortsätter att skriva om Vera med flera.
Böcker fångade mig direkt. Psykologiska thrillers som kryper in under skinnet.
Kan varmt rekommendera dem.

B

Bettan_bokprataren

2021-05-23

Böcker fångade mig direkt. Psykologiska thrillers som kryper in under skinnet.
Kan varmt rekommendera dem.

Cindy Kempe

2020-12-03

Spännande berättelse där jag också har stor behållning av Veras vardag med terapisessioner och olika relationer.

V

villa-freja.se

2020-03-22

Det här är andra boken om Vera Lilja som jag läser. Här kan du läsa min recension av Eldsystrar. Inte heller den här gången tycker jag mig komma riktigt nära Vera, men läser ändå med behållning. Dock tycker jag att det saknas en del spänning och driv för att göra Luftburen till en riktig fullpoängare.

Boken Luftburen är det första jag läser av Susanne Boll och är en fristående fortsättning av boken Eldsytstrar. Jag hade inga problem att förstå och hänga med i bokens story och få grepp om karaktärerna trots att jag inte läst den första boken. Den här boken är välskriven, lätt att förstå och hänga med i texten - bra flyt. Jag lärde snabbt känna karaktäerna och gillade deras olika personligheter. Boken var spännande och en riktig bladvändare - en sträckläsarbok. Jag gillade att boken var en blandning av thriller och relationsroman och den var fylld av överraskningar och ett slut som jag inte hade förväntat mig, precis som det ska vara - en bra mix av allt. Jag kommer definitivt att läsa författarens tidigare bok och ser fram emot fler böcker om Vera och hennes liv. En riktgt bra bok som överraskade mig positivt.

Johanna Åberg

2020-01-04

En fantastiskt bra bok som är spännande från första till sista sidan!! En riktig bladvändare!!!

Evasbokhylla

2019-11-29

Minst lika bra som Eldsystrar. Visst, det är en bok om mord och hämnd. Den är rå och spännande. Men det är också en bok om vänskap, kärlek, medkänsla och förståelse. Jag tycker mycket om karaktärerna i böckerna och ser fram emot att få följa Vera Lilja med flera.

Åsa Carlsson

2019-10-10

Även för den här andra delen i bokserien om psykologen Vera Lilja är intrigen mycket väl konstruerad, karaktärerna gestaltas trovärdigt och ges ett flerdimensionellt djup. Relationsförvecklingar får också här ett stort utrymme. Författaren lyckas beskriva känslor på ett väldigt inlevelsefullt gripande sätt"... Fullständig recension bokblogg: https://ibokhyllan.blogspot.com/2019/10/luftburen-av-susanne-boll.html

Melasbokhylla

2019-09-23

Spännande,välskriven och bra.

Spännande, stark & skickligt skriven!