Vinden är din bästa vän på Hanö. Det är den som håller den mytomspunna ön i balans. Det är när den saknas som du behöver ta skydd. Om du inte dras till äventyret Om detta visste Carl Lindenius väldigt lite den blåsiga sensommardagen 1810 när han steg i land i Hanö hamn. Som son till den nya fyrvaktaren skulle ön bli hans hem. En plats full av möjligheter att studera fåglar, läsa böcker och njuta av att ha havet på alla sidor omkring sig. I jämförelse med Stockholm var det här paradiset för någon som Carl.I samma hamn som Carl stiger i land, ligger halva brittiska flottan förankrad. Trots att de på papperet är i krig med Sverige är de där för att upprätta en handelsstation. Fast det som skulle vara ett enkelt rutinuppdrag har snabbt förbytts till något helt annat. Skepp har om nätterna sänkts under mystiska omständigheter. Den unga befälhavaren John Ross söker febrilt...
2023-10-28
Vilken spännande bok! Min son och jag läste den tillsammans. Båda blev helt fängslade av historien. Varje kapitel avslutades med en cliffhanger, så det blev bara ett kapitel till och ett till… Kul med en bok som båda uppskattar lika mycket!
2023-08-25
Besökte Hanö för första gången 2016 o var vid fyren och den engelska kyrkogården så när boken om Äventyret på Hanö om Fyrvaktarens son o draken kom så var det självklart att läsa den, en blandning av fiction o verklighet. När sen uppföljaren kom 2023 kastade man sig snabbt över den, mitt betyg blir fyra fyrar av fyra!
Boken som väcker nyfikenhet!
En härlig läsning för både barn och vuxna som väver samman det mystiska med livets stora frågor. Med avstamp i den brittiska flottans tid på Hanö och legenden om draken skapar författaren en berättelse fylld av spännande händelseförlopp, oväntade vändningar, humor och allvar. Som läsare fick jag reflektera över livets olika nyanser och hur jag skulle ha agerat inför de val som karaktärerna i boken ställs. Miljöbeskrivningar av Hanö väcker lust att besöka den vilket jag gjorde och blev helt förtrollad av dess vackra natur. Rekommenderar varmt att läsa boken och besöka ön som en del av läsupplevelsen.
2023-08-24
Fantasifull, händelserik och spännande berättelse om äventyret på Hanö. Alla borde ta sig tid att läsa.
2023-08-21
Såg fram emot att få va med om ett riktigt äventyr på nära håll. Förstår att författaren lockas av tanken om vad som kan ha utspelats på Hanö. Det är en magisk och lite hemlighetsfull plats. Väldigt underhållande läsning.
2023-08-14
Spännande och extremt bra handling! Duktig författare som underhåller läsaren. Kul att de utspelar sig på Hanö!