Fyra minuter

Ring, Johan

| 2015

Flag from sv

19


För det unga paret Veronica och Anders är flytten till Veronicas barndomsort, den småländska idyllen Dunvik, tänkt att bli en nystart, långt bort från storstadens stress. Men istället för att finna lugnet förvandlas deras liv allt mer till en mardröm.Ett passagerarplan på väg från Salzburg till Arlanda försvinner från radarn i fyra minuter. Sedan störtar det på en potatisåker i Dunvik.Byn skakas av händelsen och de boende samlas kring vraket. Men det är inte själva kraschen som lockar, det är något annat. Något i planet kallar på dem och snart börjar människor förändras på skrämmande sätt.Något ombord på planet har överlevt. Något som är långt ifrån mänskligt.Liksom Stephen King bemästrar Johan Ring konsten att kombinera blodisande skräck med stor igenkänning, helgjutna karaktärer och ett vardagsliv i fritt fall i sina texter.Johan Ring är född...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Josefin

2020-01-15

Betyg

Väldigt spännande och läskig emellanåt! Sträckläste den.

A

Anni Svensson

2017-10-18

Betyg

Fyra minuter är en mycket välskriven, intressant, läskig och spännande berättelse. Bra tempo, bra miljöbeskrivningar, trovärdiga karaktärer som gör att man som läsare kvickt sugs in i handlingen. En sån där bok som man sträckläser i ett nafs. Det är helt enkelt svårt att sluta när man väl börjat. Fyra minuter är en berättelse jag både läst och lyssnat på som ljudbok. Båda varianterna gör sig bra i respektive form och jag hoppas verkligen få se Fyra minuter även som film.

Jasmina <3

2017-02-28

Betyg

Mycket bra bok dock lik många andra 😊❤

A

Anna Jensen

2016-01-02

Betyg

Helt suverän skräckis! Som en lång novell, hade gärna fått vara lite längre.

Marianne Skoglund

2015-12-31

Betyg

Holy smoke, det här var en av de bästa svenska skräckromaner jag läst. Killen kan både skriva och berätta. Ser redan fram emot att läsa mer av Ring.

L

Leffe Delo

2015-10-01

Betyg

Spännande och raka puckar. Bra skit!

Monika W

2015-06-13

Betyg

Det är klart det är orättvist mot författaren att ge mig en bok och påstå att han är Sveriges svar på Stephen King. Stephen King är min husgud och det är nog förfärligt svårt för någon annan att axla den manteln. Jag gav mig på den här romanen med gott mod och försökte verkligen att inte ha för höga förväntningar. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2015/06/fyra-minuter-av-johan-ring.html

Marc Moore

2015-06-02

Betyg

Inte så mycket krypande spänning, mer pang på än hans noveller. För övrigt känns det mer som en novell som blivit utdragen till en roman. Av en roman kräver jag lite mer ingående personporträtt och bakgrund än vad som förekommer i boken.

Britt-Marie Kullin

2015-05-01

Betyg

Betyg: 4,5 av 5.

På Mix Förlags hemsida så står det: ?Skräckroman av Sveriges svar på Stephen King?. Det har väl flera andra kallats förr, och det är ju mycket svårt att leva upp till det.

Men jag tycker att Johan Rings roman är ett mycket, mycket bra försök, för jag tyckte att ?Fyra minuter? var väldigt bra.

Jag älskar ju skräckböcker, men det är alltid svårt att hitta bra skräckböcker tycker jag. Och ännu svårare att hitta svenska skräckboksförfattare. Några favoriter har jag ju, och nu fick jag faktiskt en ny favorit också.

Så välkommen, Johan Ring, in bland några av mina favoriter: John Ajvide Lindqvist, Caroline L Jensen, Christian Johansson, Andreas Roman, och Mikael Strömberg.

Jag tycker att ?Fyra minuter? är mycket välskriven, och karaktärerna var väl beskrivna. Och jag tyckte att det var lagom blandning av det vardagliga och själva skräcken.

Och även om det är övernaturliga händelser i boken, så känns dom ändå verkliga.

Så till er alla som gillar skräck och spänning, så rekommenderar jag absolut den här boken. Och jag hoppas på att Johan Ring skriver fler skräckromaner.