Furst Nids förbannelse - Den första krönikan om Thomas Covenant. Första boken

Donaldson, Stephen

| 1992

Flag from sv

113


Thomas Covenant är författaren alla talar om. Framtiden ter sig angenäm och full av löften. Då drabbar ödet honom med fruktansvärd kraft: Han blir leprasjuk 1; spetälsk. Hans liv slås i spillror, anhöriga och vänner flyr honom i primitiv skräck. Han sjunker ned i självömkan och depression. Självmord verkar var enda utvägen. Men ännu en gång drabbas han av det till synes omöjliga: En olyckshändelse slungar honom genom tid och rum till en annan värld, som av innevånarna kallas "Landet". Det är en sällsam plats där magiska krafter är lika naturliga som luft och vatten. Här rasar en obarmhärtig kamp mot ondskefulla väsen ledda av den mörke fursten Nid, vars mål är att förinta det vackra Landet. Motvilligt inser Thomas Covenant varför okända makter fört honom dit. Han och endast han besitter förmågan att kunna besegra det onda, men hans krafter kan också orsaka Landets undergång. Den förtvivlan...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Mattias Lönnebo

2011-11-19

Betyg

Det här är en mycket bra bokserie. En MÅSTE läsa för fantasyfans. Den är dock lite för mörk för min personliga smak, men ändå inget jag skulle vilja missa - just så välskriven är den.

Lisa N

2009-08-18

Betyg

Har inte den här författarens huvudpersoner svåra problem med kvinnor? I den här serien våldtar han mest (och ömkar sig själv för det), men i GAP-series blommar han ut i tortyr, våldtäkter och mord. Tröttsamt när världsbyggena i sig är så imponerande.