Fun home, a family tragicomic

Bechdel, Alison

| 2006

Flag from en

172


DISCOVER the BESTSELLING GRAPHIC MEMOIR behind the 2019 Olivier Award nominated musical. 'A sapphic graphic treat' The TimesA moving and darkly humorous family tale, pitch-perfectly illustrated with Alison Bechdel's gothic drawings.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Annimoure Nilsson

2013-06-12

Betyg

Jag läser, gråter och känner igen mig, allt i en endaste röra. I mitten, mitt i en bildruta, måste jag sluta läsa och lägger ifrån mig boken då jag förstår att just en mening har beskrivit hela mitt sorgearbete efter min mamma.

En riktigt, riktigt bra bok om svårigheten att hitta sig själv i sin relation till sin far, hemligheter, att bli vuxen och om att komma ut som homosexuell.

J

Johan Åberg

2012-11-01

Betyg

Inte så jättegripande, tyvärr. Väldigt bra hantverk, men jag kunde inte relatera känslomässigt.

Nenne No

2012-09-22

Betyg

Litteraturreferenserna drar ner för mycket, det bromsar upp och gör boken tidvis tungläst. Blir att jag lätt bläddrar förbi det. Annars en riktigt bra bok.

Alekzandra K.

2012-05-13

Betyg

En av de bästa böcker jag läst, vacker skidrad i både illustration och text. Älskar språket, men framförallt tonen i språket, så ärligt och utforskande. Familjeskildringen är rörande och hela tiden spännande, vill inte lämna ifrån mig boken. Den är så klockrent hopknuten från början till slut. Hon använder sig av en hel del referenser, så det blir absolut lättare att förstå om man vet vilka bl.a. Fitzgerald, Proust, Camus och Gatsby är. Men over all, en helt fantastisk berättelse med roliga "sammanträffanden". Lite så man inte kan tro på att det bygger på hennes riktiga liv.

Lena Floser

2010-10-09

Betyg

Mycket rörande självbiografisk historia.

M

Maria Josefsson

2010-09-16

Betyg

Jag hade ganska höga förväntningar på denna bok utifrån vad jag i förväg läst om den. Älskar böcker med litterarturhänvisningar (Fördjupade studier i katastroffysik var en riktig höjdare exempelvis), men här går jag bet. Jag är på tok för obildad i den klassiska litteraturen och hänger inte med i händelseförloppet. Igenkänningsfaktorn är dessutom rekordlåg.

Dock gillar jag tonen i berättelsen, bitvis är jag riktigt fast innan jag går vilse igen. Tillsvidare får jag nog säga att jag inte helt uppskattade den, men hoppas kunna göra en omläsning efter att ha bättrat på den litterära allmänbildningen.

Niklas Lövgren

2010-04-25

Betyg

Bland det allra bästa jag läst inom seriegenren. Helt enastående från första sidan till sista. Varm, intellektuell, litterär, rolig och otroligt välskriven.

Natasha Illyés

2010-03-23

Betyg

Lite svårstartad men när jag börjar läsa den som en biografi, som vilken biografi som helst, så förvandlas den till en ovanligt ärlig och bra bok.

FranZone c”,)

2010-01-27

Betyg

Autentisk känsla om en "autistisk" familj med många litteratur-referenser (trodde den var fransk först).