Fruset ögonblick

Ceder, Camilla

| 2009

Flag from sv

173


En mordgåta mitt i den svenska myllanSlut hans ögon, för djävulen. Den spontana tanken förbryllade: orden som kommit till henne. Den marinblå Helly Hansen-tröjan var en likadan som den hennes far ofta burit under jackan vintertid. Det blonda håret var nerdränkt i blod, stelnat och mörknat. Slut hans ögon, upprepade hon viskande och kunde inte längre hindra tårarna.När Seja väcks av telefonen tidigt en decembermorgon är det Åke, hennes ålderstigne granne. Chockad berättar han att han hittat en massakrerad kropp vid en gammal bilverkstad.Seja börjar efter en skilsmässa långsamt känna sig stark och fri i sitt nya liv i det lilla huset på landet. Och så vänds allt upp och ner när hon och Åke rullar in på uppfarten till bilverkstaden, där polisen redan påbörjat sin undersökning. En rostig skylt vajar i vinden: Thomas Edells verkstad och skrot. Utan förvarning sköljer minnen från...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

L

Lena Johansson

2017-12-26

Betyg

Lite långtråkig början

Izabela Horn

2017-04-27

Betyg

Fruset ögonblick är en typisk svensk kriminal roman, det utmärker sig inte på något sätt men gillar man kriminalromaner så bör man gilla även denna bok. Den är lättläst med korta kapitel, man kommer snabbt in i handlingen.

G

Gunilla Jönsson

2014-07-30

Betyg

Köpte denna bok för 29kr på en bokoutlet och tyckte den var riktigt bra, även om det var uppenbart vem mördaren var.

M

Mats Sigfridsson

2014-02-27

Betyg

Alldeles för mycket standard. Lite rörig och omständlig. ganska ytliga karaktärer och inte tillräckligt spännande

Blommiga Barbro

2013-11-23

Betyg

Nej nu ger jag upp! Har försökt såväl läsa som lyssna på eländet. Jag antar att den är välskriven men något så vansinnigt omständlig att jag blir galen! Rekommenderas inte!

Glada Gunvor

2013-10-13

Betyg

Lyssnade inte klart.

Sofia Rylander

2011-04-30

Betyg

Jag hade läst lite dåliga recensioner här och hade därför inga större förväntningar på boken. Men som jag misstog mig! Spännande från början till slut. Rikligt persongalleri och man märker av författarens bakgrund inom sociologi och psykologi, vilket ger tyngd åt handlingen. jag tycker att huvudpersonen skiljer sig lite från stereotypen av deckares poliskonstaplar.
Nu ska jag läsa nästa bok av henne!

Betyg

Tog många sidor innan jag fastnade för boken. Väldigt många personer att hålla reda på. Efter hundra sidor börjar det blir intressant och är värd att läsa klart.

Helena Nilsson

2010-08-01

Betyg

Oj, så ointressant. Hörde inte klart.

Pia W

2010-02-20

Betyg

Trovärdigt skildrade relationer, en genomtänkt story med många vindlingar. Något lång, med många namn på personer och platser att ha koll på.

U

Ulla Olsson

2009-07-15

Betyg

Ostrukturerat ipplägg och ointressant persongalleri.

Anna Ljungdahl

2009-07-02

Betyg

Boken är lite väl tjock, nästan 500 sidor. Det blir aldrig segt, men trots det kunde den varit lite tunnare. Storyn är bra, väl genomtänkt, och språket är helt i min smak. Något högtravande på sina ställen, men jag föredrar det framför ett torftigt språk. Karaktärerna är bra psykologiska portträtt och de märks att författaren är verksam som kurator. En bokslukares förbannelse är att man hela tiden vill vidare till nästa bok på vill-läsa-listan, men om man orkar läsa så tjocka böcker så kan jag rekommendera den här.

I

irene lundin

2009-06-20

Betyg

Psykologisk träffsäker skilldring, Läs den!