Fruktansvärda arbetsplatser jag besökt och de vackra människor jag där mött

Fruktansvärda arbetsplatser jag besökt och de vackra människor jag där mött är ett poetiskt CV. En absurd och bitterljuv resa genom ett yrkesliv som börjar på praktikplatser och slutar i ett författarskap. Arbetskritiken löper som en röd tråd genom sidorna, i tät dialog med delar av den svenska litteraturhistorien. Henrik Johansson (f. 1973) har kallats en förnyare av svensk arbetarlitteratur och med denna samling förnyar han sig i vandringen från prosa till dialogisk dikt. Henrik Johansson är författare och har tidigare skrivit bland andra Av kött och blod (2013), Raya (2018) och Brev från en cell (2019). "Henrik Johansson är en frimodig författarröst med tydlig förankring i arbetarlitteraturen. Hans mission är att utveckla och förnya formen." (Dala-Demokraten om Johanssons liv, arbetsglädje och återuppståndelse, 2016)

Alltså vilken poesi! Jag älskar denna bok. Det är en samling från fruktansvärda arbetsplatser han mött och de vackra människor han där mött, helt enkelt. Läs bara detta exempel:
”Båtklubben sa:
Våra medlemmar säger att du låtsas jobba.
Jag sa: min plånbok säger att ni låtsas att ni betalar mig.
Och relationen mellan arbete och kapital
gick på grund”.
Jag brukar skriva att jag inte förstår mig på poesi så mycket, men det här förstår jag mig på. Det är ironiskt, fyndigt, smart, underhållande och träffsäkert. ”Ett poetiskt CV” helt i min smak.
Stort tack @verbalforlag och författaren @johanssonshenke för recensionsexemplaret.

🧡💚Denna bok var annorlunda skriven, men jag verkligen gillade det.
Jag kände igen mig i mycket av det som berättades, med sorg, beklagan och med en massa skratt.
Det var ett arbetsliv beskrivet på ett så fantastiskt sätt att jag inte kan tänka mig något annat betyg än
❤❤❤❤❤+ av 5st💚🧡