Ljudbok

Frukta inte

Holt, Anne

| 2010

Flag from sv

262


En kylig kväll i december irrar en ung flicka runt i bara nattlinnet på gatan utanför Oslos finaste hotell. Hon blir nästan påkörd av spårvagnen men räddas av en mystisk man som försvinner i folkvimlet. Till sin vettskrämda mamma viskar flickan: "Hon var död ..." Några dagar senare påträffar Oslopolisen under dramatiska omständigheter ett lik efter en tonårspojke i hamnbassängen mitt i stan. Kroppen är upplöst till oigenkännlighet. Och på själva julafton går biskopen i Bergen, Eva Karin Lysgård, ut på en promenad, men återvänder inte. Dagen efter hittas hon mördad. Kriminologen Inger Johanne Vik är den första som ser sambandet mellan morden och några andra mystiska dödsfall. Hennes äkta make, kommissarie Yngvar Stubo, blir ansvarig brottsutredare, och när Inger Johanne plötsligt upptäcker kopplingar mellan fallen och ett internationellt livsfarligt nätverk tar en deperat jakt på gärningsmannen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2018-01-17

Betyg

Välskrivet som vanligt men ändå saknas det viktigaste dvs spänningen. Stark 2:a

Monika W

2012-06-20

Betyg

Jag har läst en hel del av Anne Holt under åren, både ett antal om Hanne Wilhelmsen (inte alla, men jag försöker få tag på de äldre) och alla som hittills är utgivna i serien om Yngvar Stubø och Inger Johanne Vik. Det här är inte den bästa och inte heller den sämsta, men hur det än är så vet man vad man får. Det är samhällskritiskt, det är tankeväckande och det är spännande. Läs resten på http://bokslut.blogspot.se/2012/06/frukta-inte-av-anne-holt.html

Jasmina <3

2012-02-13

Betyg

Denna bok var mycket, mycket rörig till att börja med.
Jag hade så svårt att hänga med i den och att hålla reda på vilka alla var.
Jag gav upp den när jag läst ca halva boken.
Nää jag gillade inte denna bok =(

Rasmusmatte .

2011-10-31

Betyg

Bra spänning. Gillar Anne Holt.

Cindy Kempe

2011-04-13

Betyg

En mycket bra bok med täta intriger. Jag gillar Holts pendlingar mellan olika människor och olika händelser som med berättelsens gång blir allt tydligare och mer sammanhängande med varandra. Ett plus för de snygga övergångarna mellan de olika styckena.

Elisabeth Karlberg

2011-02-22

Betyg

Mycket, mycket rörig till att börja med. Det var svårt att hålla ordning på alla. Efterhand blev väl det lite bättre men kontentan blir = en bok jag hade kunnat låta bli att läsa.

harriet karlsson

2010-07-08

Betyg

Inte särskilt bra, ej spännande, rörig från och till.
Besviken då den fått hyfsad kritik.

E

Eva Bommelin

2010-05-25

Betyg

Har nu sträcktläst denna underbara bok. Äntligen får vi en bok av Anne Holt som är så bra, det var så många böcker sedan.

Pia Stendahl

2010-05-07

Betyg

Boken är spännande och tempot känns rätt lagom. Tempot manar till att läsa vidare utan att stressa. Boken är skriven med ett rakt och enkelt språk. Holt tar i boken upp dagsaktuella ämnen som hatbrott och kristen fundamentalism.

Det är kul att följa de karaktärer som jag mött i tidigare böcker. I Frukta inte presenteras ganska många olika karaktärer. Antalet karaktärer gör att det inte finns all för stor plats att beskriva varje karaktärs egenskaper. Jag hade gärna sätt att det gavs lite mer plats för karaktärbeskrivningar av några av karaktärerna.

Jag tycker att Frukta inte inte är lika bra som Holts tidigare bok 1222 över havet men den är definitivt läsvärd.

Läs gärna fler ljudboksrecensioner på www.bokbrus.se.

/Pia

Laila Eriksson

2010-04-26

Betyg

Välskriven, bitvis spännande men det blir lite för rörigt. Inte hennes bästa bok...

Maria Larsson

2010-04-14

Betyg

En kurdisk asylsökande pojke som ingen har brytt sig om att anmäla som saknad hittas i vattnet upplöst till närmast oigenkännlighet. En kvinnlig biskop i Bergen blir knivhuggen till döds på en folktom gata.

Den gemensamma nämnaren i Anne Holts senaste bok, "Frukta inte", är hatbrott. Hat som är gränslös. Hat som förblindar. Hat som dödar. Men här finns också den gränslösa kärleken.
Anne Holt flätar så skickligt ihop flera till synes oberonde historier till en lågmäld berättelse som berör och griper tag i sin läsare. Hon får sina berättelser att kännas så äkta, så nakna, så realistiska, så nära. Varenda ord i texten känns genomtänkt, varje scen omsorgsfullt planerad och galant visar Holt ännu en gång vem som är drottning på den skandinaviska deckartronen.

Holt är utan fruktan. Hon vågar skriva om det mörka, det förbjudna, det onda. Men aldrig utan att glömma bort ljuset, det vackra, det goda. Hon är fenomenal på att bygga upp sin intrig - det blir aldrig ointressant. Aldrig blir det heller förutsägbart eller överdrivet.
Hon kan sig sak helt enkelt bättre än någon annan.

Maria Larsson

2010-04-14

Betyg

En oerhört skickligt berättelse med allvarlig ton.

Lena L

2010-04-11

Betyg

Spännande och mycket välskriven deckare. Jag ville inte att den skulle ta slut.

Britt-Marie Kullin

2010-03-17

Betyg


Jag vet att jag har läst flera böcker av Anne Holt tidigare, innan jag började att recensera böcker. Men jag kommer inte ihåg vilka det var, men jag har för mig att jag har tyckt att dom var bra.

Sedan jag började med mina recensioner, sommaren 2006, så har jag läst en bok av Anne Holt, och det är "1222 över havet".

Nu fick jag den här boken, "Frukta inte", som en recensionsbok från Piratförlaget, utan att jag hade önskat att få den. Men jag är glad att dom skickade den till mig, för den var riktigt bra.

Den var mycket bra skriven, och jag tyckte om att handlingen innehöll en hel rad dagsaktuella frågor. Så här står det om boken på Piratförlagets hemsida:

"Liksom i sina tidigare böcker visar Anne Holt även i Frukta inte sitt starka engagemang i en rad dagsaktuella frågor – övergivna barn, finanskris, religiös fundamentalism och kristen intolerans."

Så jag kan verkligen rekommendera den här boken till alla. Den är tydligen fjärde delen i en serie, men jag tyckte den gick alldeles utmärkt att läsa, trots att jag inte har läst dom tre tidigare.

(Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, "Bims Blogg" - http://bim.blogg.se)

Tarja Ahlgrén

2010-03-07

Betyg

Ja, Holt skriver väldigt bra och boken är spännande hela vägenvmen jag föredrar ändå deckareintriger som är mer trovärdiga i sin lösning än Holts brukar vara.