
Den där speciella känslan när man botaniserar bland stånden på en marknad, eller kommer in i en välsorterad saluhall. Hur det fullkomligt exploderar inför alla sinnen av färgintensiva och härligt doftande frukter och grönsaker, välorganiserade i höga pyramider och djupa korgar. Allt är perfekt moget, noga utvalt, plockat och sköljt. Det är i den här känslan som Lotta Kühlhorn tar avstamp. Hon synar citronerna, kålen och tomaterna från alla tänkbara håll, och presenterar sedan en mängd roliga och utsökta recept där varje råvaras karaktär kommer till fulla sin rätt. Här finns goda tillbehör, drinkar, såser och marinader men även pajer, grytor och desserter. Picklad blomkål och äppelsnö, sauterad purjoblast och Bloody Mary varvas med roliga smakkombinationer som päron och salvia. Vi får också läsa om hur päronen kan odlas i flaska och citronen bli ett effektivt blek- och putsmedel, eller varför...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok