Frostiga rosor och kryddat vin

Klingberg, Ewa

| 2023

Ewa Klingberg tar oss tillbaka till den älskade Huskvarna-sviten med julkalendern Frostiga rosor och kryddat vin. Här har vi samlat alla avsnitt i en ljudbok och e-bok!Lagom till att det är dags att plocka fram julpynt och tända adventsljusstaken flyttar Madeleine in i huset på Vättergatan 4. Hennes moderna möblemanget sticker i ögonen på hyresvärden Felicia som med sin butik Manglade dukar och vikta servetter har en förkärlek för äldre pjäser. Madeleine håller sig dessutom på sin kant, vilket Felicia har svårt att acceptera.1902 lever den barnlösa Olivia inte långt från huset på Vättergatan. Hon är nybliven änka och försöker förhålla sig till ett annat liv än det hon föreställt sig som gift, och då dyker hennes stökiga systerson upp och behöver husrum. Olivia tar honom till sitt hjärta och inser snart att han har en fantastisk talang.Den sjätte fristående delen i charmiga Huskvarnasviten...

Så äntligen fick jag som läsare återkomma till Husqvarna denna älskade serie, detta är del 6. Jag rekommenderar verkligen alla böcker i denna serie. En underbar story med inslag av vinter och jul. En mysig bok med målande miljöbeskrivningar och karaktärer som pendlar i dåtid och nutid.

Lollos bokhörna

2024-01-01

Det här är den sjätte fristående delen i den charmiga Huskvarnasviten och det är härligt att vara tillbaka. Härligt att få träffa alla som rör sig runt huset på Vättergatan 4.

”Frostiga rosor och kryddat vin” är en mysig läspärla med härliga karaktärer och fina miljöer. Jag tycker om att Ewa har parallella berättelser, en från början av 1900-talet som vävs ihop med det som händer nu. Tycker om det vardaglig, nära och väldigt charmiga i boken! Karaktärerna känns som vänner och jag gillar att hänga med dem.

Ewa är bra på att skriva fängslande, så att jag inte vill släppa boken utan fortsätta läsa. Mycket värme, kärlek, små hemligheter och lite spänning. Suveränt bra och den här boken gav mig en liten boksmälla! Vad ska man läsa nu liksom? ❤️