Frøken Mærkværdig & karrieren

Fremtiden tegner lys for Frøken Mærkværdig. Ung, fremadstræbende storbykvinde. Kæreste og kreativ karriere. Hvorfor er det så, at mørkemonstret trænger sig ind på hende? At hun må forlade kæresten, droppe karrieren og lægge enhver forhåbning om et succesfuldt liv endeligt i graven? Den grafiske chicklit-roman Frøken Mærkværdig og karrieren er et ømt og bidende satirisk portræt af en kvinde, de fleste kender. Hun spænder rustningen på om morgenen og går ud for at erobre anerkendelse og succes - og slæber sig tilbage indhyllet i en grumset nullermand af præstationsangst og selvhad. Vi følger Frøken Mærkværdig gennem hendes mislykkede forsøg på at etablere sig i et kreativt kontorfællesskab, hendes krampagtige networking på byens barer, de frugtesløse psykologbesøg og hendes eksil i sommerhus med skriveblokering. Indtil hun omsider kigger indad, og der anes håb forude. Svenske Joanna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

H

Helena Lind

2011-12-28

Betyg

Kul, men Fröken Livrädd och kärleken är bättre enligt mig.

S

Sofie Petersson

2011-05-27

Betyg

Fröken Märkvärdig och karriären handlar om en kvinna från medelklassen som i sin jakt på att skaffa sig en karriär tvekar på sina förmågor och om hon verkligen har valt rätt. Man får en chans. En chans att välja rätt. Vad vill man bli? Vad ska livet användas till? En chans, inte mer. Prestera! Annars dö. Bra serieroman för vuxna, särskilt för kvinnor som kämpar för att få en karriär.

Tarja Ahlgrén

2010-09-23

Betyg

Det finns få så skickliga bildberättare som Rubin Dranger, hennes streck får liv i känslorna, man riktigt känner hur det rycker i armar och ben när frustrationen väller över en själv likväl som över Fröken Märkvärdig.

Karin .

2010-09-23

Betyg

Inte bland mina favoriter. Läst hos någon, har inte boken själv.

Eyez Only

2010-08-25

Betyg

Fröken Märkvärdig är inte SÅ märkvärdig...

Skrotmagnet

2010-04-14

Betyg

Jag gillade speciellt delen där hon var på arbetsförmedlingen och fick en massa "jaa..nää..." till svar och blev erbjuden jobbet som bingoutropare i Karesuando, haha :D

Lotta Berling

2010-04-14

Betyg

Jag är så imponerad över hur Dranger lyckas förmedla så mycket genom sina bilder. Och det är ju så sköööönt att få det bekräftat att man själv inte är den enda som kan känna så här.

Skrotmagnet

2010-04-14

Betyg

Mitt i prick. Både vad gäller studier, jobb och prestation överlag. Fem!

Amanda Nilsson

2010-04-06

Betyg

Jag håller med föregående kommentar, en 5:a räcker inte. Jag sträckläste ut den på 20 minuter och nu sitter jag här med en miljon känslor i kroppen. Joanna Rubin Dranger är en fantastisk serietecknare.

Victoria G

2009-07-03

Betyg

Önskar jag kunde ge den här boken sex stjärnor... 100% igenkänningsfaktor!