Först fanns ingenting alls, inga stjärnor och planeter. Ingen tid och ingen himmel, inga myror och maneter.Följ med på en resa i historien, från forntiden på jorden genom evolutionen. Vi hittar urdjur och berättar om jättar, möter groddjur, rovdjur och odjur på flera meter. Och bland alla fossila ben, rundmunnar och maneter, träffar vi också djur vi inte vet vad de heter!Från stjärna till hjärna är en berättelse om hur livet har utvecklats och förändrats, om hur djur har kommit och gått. Från manet till människa, från bakterie till blåval. Allt på rim, och med illustrationer som väcker nyfikenhet och förundran. En faktaordlista finns längst bak i boken.
Tvååringarna tycker: Bilderna är roliga att titta på, men ännu lite för små för helhelten.
Fyraåringen tycker: Mer road, gillar rimmen och bilderna, men tycker att några av illustrationerna är lite läskiga.
Mamman tycker: Barnsligt förtjust! Fakta, på rim, med fantastiska illustrationer! Ska jag vara helt ärlig är det nog jag som är mest lyrisk över den här boken i familjen, men jag ska fortsätta att bearbeta de andra så kommer de snart att vinnas över till min sida.
Den här boken kan också passa väldigt bra som en introduktion till historia och/eller biologi. Den är lättsam men väldigt informativ och lärorik. På slutet finns också en ordlista över ord som kanske inte var så lätt att förstå.
Boktips till nyfikna barn! Jag har läst Från stjärna till hjärna : en liten bok om djurens evolution som är skriven av Johan Eklöf och är illustrerad av Björn Selin, boken är utgiven av Under the Kite Publishing 2019. ”Först fanns ingenting alls, inga stjärnor och planeter. Ingen tid och ingen himmel, inga myror och maneter.” Så här börjar boken Från stjärna till hjärna : en liten bok om djurens evolution som är en faktabok på rim för barn. Boken fortsätter i samma anda och vi får följa djurens evolution från ingenting till nutid, från manet till människa. Det är mycket fakta som får plats i denna lilla bok på ett enkelt sätt med bra rim och fina, tydliga och färgglada illustrationer. I slutet av boken finns en faktaordlista som börjar med Acanthostega och slutar Wiwaxia och jag lärde mig mycket när jag läste den. Jag skulle främst rekommendera boken till barn i ålderskategorin 6-9 år, men jag tror att den passar både yngre och äldre barn.