Från digerdöd till förgiftad ärtsoppa

Meijer, Annika

| 2020

Flag from sv

2


Sveriges blodiga historia - Från digerdöd till förgiftad ärtsoppaBlodigt, fattigt, illaluktande och kallt. Den första delen av Vår blodiga historia utspelar sig mellan åren 1351 1654 och skildrar sex händelser som gett avtryck i vår svenska historia. Modiga läsare som vågar se döden i vitögat slungas mellan pestsmittade råttor, blodiga slag och rivaliserande kungabrödrar. Hur kändes det att stå på kajen och se kungens stolthet regalskeppet Wasa ta in vatten? Fråga skeppsbyggarsonen Herman, han vet. Eller häng med pigan Ingrid in i köket och lyssna på skvallret om varför drottning Kristina var ett så märkligt barn. Spännande, äventyrliga och bitvis råa berättelser varvas med fasliga fakta om de händelser som beskrivs. Vår blodiga historia är en fantastisk tidsresa i sex avsnitt, som alla har en sak gemensamt de utgår från barnens perspektiv och skildrar hur det kan ha varit...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Gustav 10 år:
Det var ganska spännande att läsa denna bok. Den ser mörk och läskig ut men är inte så läskig. Det är svartvita bilder på några av sidorna. Det kanske inte var så roligt att leva på den tiden. Boken har olika kapitel så man behöver inte läsa hela direkt.

Philip 8 år:
Den här boken tycker jag var spännande. Det är fakta men skrivet som en berättelse. Kanske var digerdöden som corona. Jag tycker om att det fanns lite bilder i boken.

AC (mamma):
Vår blodiga Historia är första delen av sex avsnitt som handlar om hur det kan ha varit att uppleva de verkliga händelser som idag har blivit vår blodiga historia. Böckerna förklarar på ett pedagogiskt och rakt sätt i sagoform så att barn förstår men även vi vuxna. Det är lätt att ta till sig informationen. En bok som kan sträckläsas eller delas upp. Bra för klassrum eller hemma.

I första delen tar boken upp händelser mellan 1351 och 1654. Digerdöden, blod & brand, kung Byxlös osv.

Boken har svartvita illustrationer som skapar stämning.