Främlingen

Griffiths, Elly

| 2020

Vald till ÅRETS BÄSTA KRIMINALROMAN i The Times! Ny fristående thriller av författaren bakom succéböckerna om Ruth Galloway »Så oemotståndligt bra.« Lotta Olsson, DN »Mitt hjärta bultar fortfarande. Gåshudsframkallande, smart och uppslukande... Jag älskar den!« Louise Penny Clare Cassidy är inte främmande för mord. Åtminstone inte i teorin: Hon undervisar i litteratur, med skräckförfattaren R. M. Holland som specialintresse. En gång om året håller hon en kurs för att dryga ut lönekuvertet, där studenterna djupdyker i det mörka, sällsamma författarskapet. En dag förenas teori och verklighet på ett brutalt sätt när en av Cassidys kollegor hittas död. Intill offret hittas en lapp med en rad av R. M. Holland. Polisen är övertygad: lösningen till det makabra mordet finns i böckerna. Clare är skräckslagen över tanken på att mördaren skulle vara någon som hon känner - och konfronterar...

Ulla Englund

2025-01-22

12/1 2025

Engelska Väninnan

2021-02-17

En rejäl besvikelse efter Mordkonsulten som är nummer två i den nya serien om Harbinder. Här är nästan samtliga personer osympatiska inklusive Harbinder, handlingen tjatas om genom olika personer. Vi bjuds på en osannolik mördare och en krypande obehaglig stämning.

A H

2020-11-04

Gillar hennes böcker.

emmakicki

2020-09-24

Nja, den var sådär. Inte dålig men inte så spännande heller. De olika personernas kapitel vet jag inte heller om det gav så mycket. Men jag blir ändå lite sugen på att läsa en bok om Ruth Galloway inom kort. (Läst 2020-07-01)

Martina Bergman

2020-07-09

Om det här var den deckare som The Times utsåg till ”Årets bästa” undrar jag sannerligen vilken som blev ”Årets sämsta”.....

Emelie Jonsson

2020-05-11

Jag har nog läst alla hennes böcker som är på svenska .

Ewa H

2020-04-07

En lite traditionell pusseldeckare. Ett antal presumtiva mördare presenteras och på slutet får man veta vem det är. Välskrivet men inte så särskilt spännande. Serien om Ruth Gallowy är en betydligt charmigare variant av deckare.

B

Bettan_bokprataren

2020-01-15

Gissa om jag hade höga förväntningar på Ellys nya bok, en bok som inte handlar om Arkeologen Ruth.
Tyvärr måste jag säga att jag blev oerhört besviken. Jag tycker upplägget av historien blir rörig då den berättas ur tre olika perspektiv, mamma Clare, dottern Georgia och Kriminalinspektör Harbinder.

Det här är en mordgåtan, där den fiktiva Hollands berättelse är inspiration och som ligger till grund. Allt utspelar sig i en gotisk gammal skola. Historien är välskriven och gestaltningarna är bra som vanligt när det gäller Ellys böcker. Miljöerna är utsökta, det hela utspelar sig i en gotisk gammal skola med en vita frun som spöke
mer på bloggen https://bokprataren.blogspot.com/2020/01/framlingen-doden-lurar-mellan-raderna.html

Minna Matson

2020-01-13

Välskriven, men jag kan inte låta bli att sakna Ruth. Och Nelson! Inte riktigt min kopp te.