Föräldramagi

Föräldramagi är den nya guiden för föräldrar med barn i alla åldrar. Den ger både dig och dina barn bättre självkänsla och innehåller smarta och enkla råd för hur du kan bli den förälder du alltid önskat vara. Skriven av norsk-svenska psykologen Hedvig Montgomery och har legat på topplistan i Norge i 25 veckor. En av de största missuppfattningar föräldrar har är att barnuppfostran är det du tar till när barnen gör något fel. Psykologen och familjeterapeuten Hedvig Montgomery har mer än 20 års erfarenhet av arbete med barn och familjer. Här delar hon med sig av sina 7 steg för att hjälpa föräldrar att hitta en väg mot det alla önskar: barn och vuxna som trivs med sig själva och med varandra. Exempel på frågor som tas upp: Vad är det som gör att ett barn blir lyckligare än ett annat? Hur skapar du god självkänsla? Varför bör du låta barnen leka ifred? Hur arg får...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

V

Villivonkansbooks

2019-03-27

Betyg

Föräldrarmagi är en inspirerande bok om relationen mellan föräldrar och barn. En bok där vi får tips om varför barnen ska få leka ifred, hur arga vi får bli på barnen och hur man räddar förhållandet när barnen kommit. Jag gillar Hedvigs personliga tilltal där hon känns som en kompis som berättar om sina egna erfarenheter. Hon bjuder på misstag som både hon själv och hennes klienter gjort och kommer med förslag på hur man skulle ha agerat i ett sånt läge. Både maken och jag har läst boken och vi är båda överens om att den är otroligt bra! Vi har båda fått mängder av bra tips på hur vi kan göra relationen med sonen så bra som möjligt. Den har även bidragit till intressanta diskussioner mellan oss. Boken är uppdelad i sju steg där stegen är: Bandet, När känslorna är stora, Släpp barnen fria, Hantera känsloutbrott, Rädda förhållandet, Gränser och konsekvenser samt Jobba med dina egna mönster. Boken är tydlig och lättläst även för den som normalt inte läser böcker. Den känns aldrig mastig eller mästrande utan bara trevlig och väldigt engagerande! Föräldrarmagi är en bok som borde finnas i bokhyllan hos alla föräldrar! Alla vill väl ha en så bra relation som möjligt till sina barn! Det här är den första delen utav flera och jag längtar redan efter att få kasta mig över nästa del i serien, jag vill lära mig mer! Rekommenderas varmt!

V

villa-freja.se

2019-03-23

Betyg

En intressant, givande och igenkännande läsning som gott kan fungera som manual för tonårsföräldern tillsammans med en sund portion vanligt bondförnuft. Men visst har jag tillsammans med kidsen hamnat i de lägen då bondförnuftet flutit sin kos och det för stunden har känts lättare att ta till det ogenomtänkta artilleriet - alltså det från sandlådenivå. Det här är boken som kan hjälpa föräldrar att reflektera och förändra/förbättra sin relation med barnen.