Fritt fall

Zeh, Juli

| 2009

Flag from sv

52


"En kommissarie med dödlig huvudvärk, som älskar en fysikalisk teori och som inte tror på tillfälligheter, löser sitt sista fall. Ett barn rövas bort och har ingen aning om det. En läkare gör något han inte ska. En man dör, två fysiker grälar, en polisöverintendent är förälskad. I slut­ändan tycks allt annorlunda än vad kommissarien tänkt sig och ändå just så. Män­ni­skans idéer är partituret, hennes liv är modern musik. Ungefär så tror vi att det var." (ur Prologen) Juli Zehs nya roman börjar som en kriminalhistoria och för sen in läsaren på helt oväntade banor. Idéroman? Ja. Kärleksroman? Ja. Samtid? Oh, ja. Juli Zeh är född 1974 i Bonn och lever nu...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jakob Nylin

2012-08-07

Betyg

Jag är förförd av denna intelligenta, roliga och intellektuellt utmanande roman med en stor dos kvantfysik och filosofi. Tanken om parallella världar är hisnande. Det sker ett mord, men hur kunde det ske?

Marianne Strandberg

2011-01-17

Betyg

BRA,svår, annorlunda, bör gärna läsas em gång till!! Fint språk.

Lotta Berling

2010-11-03

Betyg

Riktigt bra språk, riktigt bra personskildringar. Skildringen av Sebastians tillvaro efter kidnappningen är lysande. Ändå blir jag inte särskilt engagerad i bokens personer. Gåtans förklaring är kanske inte så förbluffande snillrikt uttänkt som man nästan väntar sig av en författare som verkar så intelligent (boken innehåller bland annat flera mer eller mindre begripliga fysikresonemang kring tid), men det är väl inte heller bokens huvudsak, även om en riktigt snygg avslutning så klart hade förhöjt läsupplevelsen.