Fritt fall

Zeh, Juli

| 2009

Flag from sv

52


"En kommissarie med dödlig huvudvärk, som älskar en fysikalisk teori och som inte tror på tillfälligheter, löser sitt sista fall. Ett barn rövas bort och har ingen aning om det. En läkare gör något han inte ska. En man dör, två fysiker grälar, en polisöverintendent är förälskad. I slut­ändan tycks allt annorlunda än vad kommissarien tänkt sig och ändå just så. Män­ni­skans idéer är partituret, hennes liv är modern musik. Ungefär så tror vi att det var." (ur Prologen) Juli Zehs nya roman börjar som en kriminalhistoria och för sen in läsaren på helt oväntade banor. Idéroman? Ja. Kärleksroman? Ja. Samtid? Oh, ja. Juli Zeh är född 1974 i Bonn och lever nu...

Visa mer

Skapa konto fr att stta betyg och recensera bcker

Recensioner

Jakob Nylin

2012-08-07

Betyg

Jag r frfrd av denna intelligenta, roliga och intellektuellt utmanande roman med en stor dos kvantfysik och filosofi. Tanken om parallella vrldar r hisnande. Det sker ett mord, men hur kunde det ske?

Marianne Strandberg

2011-01-17

Betyg

BRA,svr, annorlunda, br grna lsas em gng till!! Fint sprk.

Lotta Berling

2010-11-03

Betyg

Riktigt bra sprk, riktigt bra personskildringar. Skildringen av Sebastians tillvaro efter kidnappningen r lysande. nd blir jag inte srskilt engagerad i bokens personer. Gtans frklaring r kanske inte s frbluffande snillrikt uttnkt som man nstan vntar sig av en frfattare som verkar s intelligent (boken innehller bland annat flera mer eller mindre begripliga fysikresonemang kring tid), men det r vl inte heller bokens huvudsak, ven om en riktigt snygg avslutning s klart hade frhjt lsupplevelsen.