Frisören

Hansson, Anna

| 2017

Flag from sv

1


Följ med eleverna i klass 2B på prao. Roliga bilder och berättelser med knorr. Kanske lär du dig några nya ord. Melker ska vara hos frisören Åsa på sin prao. Han får träna sig på att göra flätor på en docka, men sedan tycker Åsa att han är redo för att hjälpa till med en riktig kund. Och det är inte vilken kund som helst! Bokserien På prao är trevliga berättelser i vardagliga miljöer, med syfte att både locka till läsning och öka ordförståelsen. Anna Hansson är utbildad lärare och skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga. Emelie Stigwan illustrerar serier och böcker för barn. Hennes bilder kännetecknas av färg, humor och ett öga för detaljer.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Barnboksfamiljen .

2018-05-03

Betyg

Detta är en ny serie lättlästa böcker skrivna av läraren Anna Hansson som är bra böcker att börja med - roligt koncept och böcker som främjar ordförståelse.
Men även om de vänder sig till åldern 6-9 år så tycker vi att de även passar som vanliga bilderböcker för en yngre publik.
Vi har även läst de högt för I och hon älskar upplägget och de humoristiska delarna.
Jag tänker att dessa böcker kan vara toppen att ha även i förskolan. Dels är de på tema som lockar förskolebarn. Min VFU-förskola hade frisörprojekt så sent som i höstas - då hade frisörboken varit toppen att läsa högt för barnen! I slutet av varje bok så är det även ett uppslag med olika saker som hör till det berörda stället och deras namn. Så barnen utökar ordförråd och kan förmodligen även leka mer "detaljerat" och innehållsrikt efteråt om de leker stall, frisör, bageri och bibliotek. Så jag tycker våga låna även till yngre barn - även om böckerna är toppen till just den publik de är tänkt till också.
Roligt att författaren även valt att sätta pojkar på praoplatsen som ridskolan och frisören. Klassbilden visar även på en mångfald av olika barn så jag tror kommande böcker kommer ha en större mångfald också i huvudrollskaraktären. Hoppas vi! Stigwans illustrationer är också toppen. Både fina, detaljrika men också väldigt roliga!
Fina böcker! Värda att köpa in till förskola/skola enligt mig!