Friheten

Dahl, Arne

| 2020

Friheten är Arne Dahl när han är som bäst ? tempofylld, gastkramande och full av överraskningar.Sam Berger är en bra bit från lyckan. Molly Blom är spårlöst försvunnen, sannolikt bärande på deras barn. Sam försörjer sig som understimulerad utredare av försäkringsbrott, och drömmen om ett gemensamt liv med Molly som privat brottsbekämpare tycks mer avlägsen än någonsin.Så får han ett lukrativt uppdrag av det gåtfulla slaget. En kvinna, Nadja, har kidnappats och hennes terapeut söker Sams hjälp ? polisen måste absolut hållas utanför.Jakten leder Sam till en försvunnen skatt, ett byte som lockat många kriminella genom åren. Och Nadja är kanske inte den enda som befinner sig i fara. Hur kommer det sig att denna dödliga skatt också leder till Molly Blom?

Monika W

2024-04-14

Det underlättar verkligen att läsa serier när man läser böckerna hyfsat snabbt efter varandra. Friheten är fjärde delen och eftersom det inte var speciellt många veckor sedan jag läste förra boken så minns jag ganska väl vad som hände då. Trots det så blir det komplicerat.

Ungefär åtta månader har gått sedan slutet av tredje delen. Vad som har hänt under den tiden är oklart, men det verkar faktiskt inte vara särskilt mycket. Intrigen är mycket tillskruvad och det finns massor av trådar. Som ju så klart hänger ihop på något mystiskt vis. Tyvärr känner jag mer och mer att jag verkligen saknar stilen från böckerna om A-gruppen.

Friheten är nog egentligen mer action än en klassisk deckare. Det är rejält actionspäckat och fartfyllt, men dessvärre så verkar inte action funka bra i bokform, för mig. Kort sagt är det mer absurt och bisarrt är intressant. Det tar emot på riktigt, men jag måste tyvärr sätta ett lägre betyg på denna. Avslutningen är ju en cliffhanger av rang och det ska bli spännande att se vart den tar vägen, men jag kan ju inte låta bli att undra över hur de rimligtvis kan veta vem foten tillhör. Nog sagt.

OBS! Detta är en kraftigt förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2024/04/bok-friheten-av-arne-dahl.html

Ewa H

2023-12-18

Oj, vilket slut! Måste genast låna nästa bok i serien. Denna var riktigt bra, ytterst spännande om än lite blodig. Bra driv i berättelsen, aningen rörig i början. Man behöver läsa lite långsamt till en början innan alla delar faller på plats. Sen är det bara att följa med, snabbt! Mycket läsvärd.

Jan Banan

2020-11-18

Helt OK, en av de bättre Dahl sedan han slutade att skriva om A-gruppen.

Jan Svensson

2020-07-13

Har läst det mesta av Dahl. Numera inte så realistiskt men spännande blir det, precis som vanligt. Karaktärerna Berger, Blom och Deer växer lite till. Men det blir lite ”over the top” på slutet, om det nu är en cliff hanger eller inte, så behövdes det inte.