Frågor jag fått om Förintelsen

Fried, Hedi

| 2017

Flag from sv

33


"Knivskarp. Hédi Frieds bok om Förintelsen är en blivande klassiker." - DN "Diamanter av visdom." - DI Weekend "Årets viktigaste bok." - Tara "Frågorna vars svar öppnar upp hela ens sinne. En påminnelse om att det är hög tid för vår tids protester." - Kommunalarbetaren "Det här är en bok att älska ... fantastisk i sin enkelhet." - Corren "Ska du bara läsa en bok i år, läs den här." - Fokus "Bär alltid på Hédi Frieds lilla bok i fickan och läs i den ständigt. Det kan vara den viktigaste du nånsin har ägt." - Kyrkans Tidning Vad betydde det att ha sin syster med i Auschwitz? Var man hungrig hela tiden? När förstod du att det pågick ett folkmord? Kan det hända igen? I över trettio år har Hédi Fried rest runt i svenska skolor för att tala om Förintelsen. Vittnesmålet om hur hennes familj deporterades från sin hemstad, och hur hennes föräldrar mördades i Auschwitz, har berört tusentals...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

En långt mer angelägen och viktig bok än klimatposerande. Något starkt mänskligt och genuint som måste förbli evigt aktuellt, inte minst i dessa tider av växande och legitimerad antisemitism i Sverige. En bok för skolklasser, för den enskilde - sammanhangen är många för att ta del av denna historia. Starkt berättat, utan överdrifter.

S

Systrarnaböcker

2018-05-02

Betyg

Jag tycker om boken jättemycket! Det är en överlevares tankar och känslor och de träffar en rakt in i hjärtat. Det är så hemskt och det blir så verkligt i denna bok. Jag älskar den och tycker att alla över 15 år borde läsa den. Jag tror att det skulle bli för jobbigt och påträngande för en person under 15 år men annars borde alla läsa den. Jag tycker också att det är ett väldigt bra språk, det är inte för svårt men ger ändå en bra känsla.

J

Jeanette Bruman

2017-12-30

Betyg

Sträckläste denna viktiga och tänkvärda bok.

K

Katarina Strid

2017-11-07

Betyg

Viktig bok.