Ljudbok

Färden genom mangroven

Condé, Maryse

| 2022

Flag from sv

186


Utbölingen Francis Sancher hittas en dag död, med ansiktet nedtryckt i leran utanför den lilla byn Rivie`re au Sel på Guadeloupe. Det förvånar få av byns invånare eftersom Sancher ofta brukat förutspå att han skulle gå en onaturlig död till mötes. Han var en hemlighetsfull och vemodig man, lika avskydd som älskad. Byborna samlas till en gemensam likvaka och under en och samma natt berättas vars och ens livshistoria. Deras minnen bidrar med olika pusselbitar till mysteriet Francis Sancher och det blir en berättelse om kärlek och hat, om rädsla, men också om försoning. Färden genom mangroven är en färgstark skildring som levande fångar den karibiska kulturens temperament och dramatiska historia.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Klinga

2013-12-15

Betyg

Jag vacklar i min betygssättning men det är en trea. Jag försöker att tycka om den. Vissa partier är väldigt bra, men sammantaget hänger jag inte med.

Jonas Olsson

2012-01-10

Betyg

En riktigt bra bok. Huvudpersonen dör i första kapitlet, sedan nystas hela hans liv upp genom alla karaktärer som kommer på hans begravning. Ett myllrande persongalleri och målande beskrivet landskap. En blivande klassiker!

Kaleida Läslus

2011-04-04

Betyg

Jag fångades inte a skriftspråket, det var inte riktigt för m ig.

Elias Chougui

2010-08-06

Betyg

Jag älskar Maryse Conde. Jag har gillat alla andra böcker hon skrivit och den här boken var inget undantag

Patricia B

2010-06-06

Betyg

Jag ville så gärna tycka om den...

Betyg

Bara längtade efter att den skulle ta slut, från sida ett till sista. Hoppades på en vändning i boken som aldrig kom. Rörig och meningslös. Rätt bra språk dock, därav två stjärnor.

jan dalgren

2009-10-31

Betyg

Som en film av kurosawa. rashomon där olika persektiv ger olika verkligheter