Francys evangelium

Lind, Amanda

| 2010

Flag from sv

41


Hon är en dubbelnatur, skör som äggskal, hård som betong. Kan ha ångest i timmar över en repa på bilen. Kan med lätthet köra över någon som hon tycker förtjänar det. Francy är hustru, mor och maffiaboss. Ingen helt enkel kombination. Men hon uppfostrades till att ta över familjens brottsimperium och har sin egen hederskodex. Problemen med att vara en god mor och ge sina barn ett vanligt liv samtidigt som hon basar över en av Stockholms främsta illegala organisationer ställs på sin spets, när hon blir indragen i ett fullskaligt maffiakrig som både kräver all hennes uppmärksamhet och utgör ett livsfarligt hot mot hennes familj. Francys evangelium är skruvad och actionfylld med trovärdigt psykologiskt djup. Associationerna till Sopranos är...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Izabela Horn

2017-09-23

Betyg

En blandning av svensk Gudfader och Kill Bill ovanlig handling om en kvinnlig maffia boss i Stockholm. Boken är inte trovärdig men ibland behöver den inte vara den , fylld av action och våld. Det är första delen av en triologi och jag läser gärna fortsättningen.
Stark 3 i betyg

Maria Mobiny

2012-11-05

Betyg

Alldeles för mycket våld blandat med familjeliv. Lite för mycket av allt.

Betyg

Jättebra bok och annorlunda. En svensk kvinnlig maffiaboss med barn, det låter väldigt främmande.Men ändå ju mer man läser ju mer köper man det

Eiya

2010-07-17

Betyg

Väldigt skruvad & underhållande läsning. Hade inte riktigt förväntat mig denna lite råa ton hos en författare som brukar skriva lite finkänsligare, mysigare. Men olika namn, olika genrer. Det är inte sämre för det ;)

Louise A

2010-06-14

Betyg

Helt ok, lite seg i början men sen brakar det lös. Kul med en kvinnlig maffiaboss, som samtidigt är väldigt mänsklig. Ser fram emot fortsättningen.