Från din syster Lovisa

Hon skulle "omvända muhammedanerna", men rymde med sin muslimske kock, TochtAchond och flyttade med honom till Kuchar. De levde tillsammans under tjugo år. Skandalen var oerhörd. Både missionsförbundet och familjen var chockerade och länge var detta en av familjens skamliga hemligheter. Numera är man emellertid ganska stolt över henne. När trettiofemåriga Lovisa Engvall tar emot uppdraget att resa som missionär till Öst-Turkestan får livet sin mening. Allt hon tidigare ägnat sig åt har varit en förberedelse för detta. Tanken på att predika, förklara och undervisa fyller henne med förväntan. Året är 1900. Vad hon inte kunnat förbereda sig för är den mödosamma resan, de besvikelser hon möter i det främmande landet och de svåra beslut hon tvingas fatta. Vi får följa med på en resa i svunnen tid tillsammans med en stark och egensinnig Lovisa. En kvinna som inte finner sig i att bli utsatt för...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

3+

Åsa G

2017-02-28

Betyg

Tyckte mycket om boken, vilka mödosamt, vilket liv som missionär för 100 år sen. Gillade hur Lovisas brev hem utgjorde inramningen till varje kapitel.

A

Anna Nilsson

2013-01-08

Betyg

Inte mitt intresse, tydligen. Tyckte beskrivningarna av platser o människor var tråkiga att läsa, kom aldrig in i boken. Efter att ha läst lite här o var, la jag ifrån mig boken.