Ljudbok

Frälsaren

Nesbø, Jo

| 2007

Flag from sv

874


En man blir ihjälskjuten under Frälsningsarméns konsert, mitt i julstressen på Oslos mest kända gata. Brottet är obegripligt, vem vill se frälsningssoldaten Robert Karlsen död? Bildupptagningar från platsen pekar ut en misstänkt, men polisens identifikationsexpert förvirras av att ansiktet förändrar sig från bild till bild. Snart visar det sig att man har att göra med en ansiktslös torped, känd som Lilla frälsaren under Balkankriget. Att Robert Karlsen och Frälsningsarmén skulle ha något mörkt i sitt förflutna förefaller osannolikt, men Harry Hole och hans kollegor nystar långsamt upp en historia som leder dem in i Oslos mörka nattvärld. Genom stadens bistra vintergator går den andlöst spännande jakten på mannen utan ansikte. Och det är bråttom, för det är tydligt att mördaren inte har avslutat jobbet än Jo Nesbø är Norges genom tiderna största kriminalförfattare. Böckerna om...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Adam Alsin

2019-06-29

Betyg

Älskar Harry Hole serien

R

Ronnie Videli

2018-10-07

Betyg

K

Karin Johansson

2018-10-01

Betyg

Jo Nesbö, så bra!

Minna Matson

2017-11-15

Betyg

Harry Hole fortsätter att förtrolla mig. Jag gillar honom, hans sätt att utreda och hans cynism. Dessutom är böckerna spännande, på gränsen till mörka.

K

Kitty W

2017-08-13

Betyg

En försenad recension men storyn sitter fortfarande kvar i huvudet. Som alltid är Nesbos böcker rätt otäcka. Den är tung, rätt mörk men väldigt bra. Lite lågrandig förklaring om Ragnhild.

E

Ewa H

2015-04-03

Betyg

Mycket spännande. Att det inte blir en femma beror på det i mina ögon otrevliga slutet och de lite långa utläggningarna i mitten, bl a om Ragnhild.

P

PL *

2014-11-25

Betyg

Bra! Men den faller lite på slutet.

Cindy Kempe

2014-02-23

Betyg

Tycker om oförutsägbarheten och att allt inte är så svart eller vitt. Nyanserat och med en del humor, även om böckerna om Hole alltid känns ganska mörka.

Lotta Karlsson

2013-12-23

Betyg

Länge sedan jag läste en Nesbö. Inte en av hans bästa men helt ok.

O

Olga Lund

2013-10-24

Betyg

Kunde inte lägga ifrån mig den. Harry Hole blir mer och mer komplex för varje gång. Riktigt kul att Nesbø fortfarande kan överraska.

T

Tim Bertilsson

2012-08-31

Betyg

Kommentera...

I

Ingrid Selnes

2012-08-21

Betyg

Spännande och överraskande som en deckare ska vara. Harry Hole är en sympatisk personlighet

Kickie Boman

2011-11-23

Betyg

De blir bara bättre och bättre, hans böcker :)

Betyg

älskar verkligen hur nesbö alltid lyckas hålla mig på sträckbänken, hur han avslöjar saker i exakt rätt tempo för att hålla det spännande hela tiden och samtidigt förvirra oss läsare ytterligare. njöt av de sista femtio sidorna när det börjar bli klart hur det faktiskt ska gå, och älskar att jag (såklart) blev överraskad över slutet.

Magnus Bergström

2011-07-05

Betyg

Bra skriven som de tidigare böckerna i serien, och storyn lyckas engagera med ett ganska oförutsett händelseförlopp. Kanske den boken som hittills skapat mest vemod hos mig när den tagit slut.

U

Ulrica Sandell

2011-04-08

Betyg

Kommentera...

Monika W

2011-02-25

Betyg

Nja, här blev det nog lite för många sidor. Ibland kändes det som att vi bara stod och stampade på samma plats, men i vanlig ordning är Nesbø i en klass för sig även när det är lite segt. Han verkar inte följa några "regler" alls och tar upp en del intressanta frågeställnigar. Är det rätt att döda någon som inte gör moraliskt rätt och vem bestämmer vad som det? Som vanligt är det ett helt koppel av människor med, några helt ovidkommande, och för mig känns det lite som att Nesbø stoppar in så mycket personer för att läsaren ska bli förvirrad. Nåja, jag tänker i alla fall fortsätta läsa Nesbø.

L

Lena Persson

2009-10-06

Betyg

Rätt OK som ljudbok

Sofia Åkerberg

2009-06-26

Betyg

Jo Nesbö var en ny bekanskap och Frälsaren gör definitivt att jag kommer att försöka mig på fler konfrontationer med Harry Hole. Välskriven men ganska mycket pang-på-rödbetan. Historien drar ut lite väl långt på tiden, boken hade tjänat på att vara kanske en tredjedel kortare.

Anna Dybeck

2009-05-27

Betyg

För den som ännu inte läst/hört Jo Nesbö kan jag bara säga: sätt igång! Välskrivet, trovärdigt, trots de egentligen osannolika händelserna, och nästan oupphörligen spännande.
En bra uppläsare också, vilket är inte minst viktigt.

Maria Klamas

2009-05-26

Betyg

Inget större fel med boken egentligen, men den fastnade inte hos mig, det är en bok som kan betecknas som töm-o-glöm. Minns knappt vad den handlade om, har i och för sig aldrig varit svag för deckare...