Fortune and Glory

Evanovich, Janet

| 2020

Flag from en

1


The twenty-seventh entry in Janet Evanovich's No.1 New York Times bestselling series isn't just the biggest case of Stephanie Plum's career. It's the adventure of a lifetime. **The No. 1 New York Times bestseller!** When Stephanie's beloved Grandma Mazur's new husband died on their wedding night, the only thing he left her was a beat-up old easy chair... and the keys to a life-changing fortune. But as Stephanie and Grandma Mazur search for Jimmy Rosolli's treasure, they discover that they're not the only ones on the hunt. Two dangerous enemies from the past stand in their way-along with a new adversary who's even more formidable: Gabriela Rose, a dark-eyed beauty from Little Havana with a taste for designer clothes. She's also a soldier of fortune, a gourmet cook, an expert in firearms and mixed martial arts-and someone who's about to give Stephanie a real...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

4,5/5

Janet Evanovich är tillbaka med en ny Stephanie Plum-bok. Min absoluta favoritserie och jag ser fram emot den nya boken. De senaste böckerna tycker jag inte har varit lika bra som de tidigare, vilket kanske inte är så konstigt eftersom det börjar bli ganska många böcker och det lätt blir ganska lika efter ett tag. Men här tycker jag att det blir bättre igen. Det är som att det är en liten energiuppgång i Evanovich skrivande, eller så kanske det beror på att Mormor Mazur har en större roll i den här boken.

Fortune and Glory är egentligen en direkt fortsättning på bok 26 i serien, och vi får följa hur Stephanie och hennes crew letar efter nycklarna till Mormor Mazurs nya mans gängs kassaskåp. Tyvärr letar även gänget efter dem, eftersom den nya mannen har dött, och de tror att Mormor Mazur vet var nycklarna är och vill sno åt allt för sig själv. Stephanies motivation att hitta nycklarna handlar mest om att se till att hon och Mormor inte längre svävar i livsfara.

Persongalleriet är ganska stort, men för den som läst alla böckerna i serien är det inte många nya att hålla reda på. Jag skulle rekommendera att man läser den här serien i ordning och från början, så att man har lättare att hålla isär alla och förstå bakgrunden på ett annat sätt. Min absoluta favorit är Mormor Mazur, men även Lula och Ranger är klara favoriter. Stephanie är en bra huvudkaraktär eftersom hon är mänsklig. Hon vill egentligen inte vara prisjägare, men är det för att hon inte hittat något annat hon vill göra. Hon är inte överdrivet bra på det, utan misslyckas egentligen ganska fatalt med mycket, men lyckas alltid genom att vara streetsmart och göra allt för att det ska gå bra i slutändan.

Jag har läst serien både på engelska och svenska, och måste säga att jag alltid har fått mest ut av att läsa böckerna på engelska. Det är något med dem som passar allra bäst på originalspråket, men kanske har det att göra med att det känns så amerikanskt med prisjägare och att alla smeknamn lätt låter mer fåniga på svenska.