Försvinnanden

Picoult, Jodi

| 2006

När Delia planerar sitt stundande bröllop dyker plötsligt obehagliga minnesbilder upp i hennes huvud. Barndomsminnen som inte alls överensstämmer med den idyll hon trott sig växa upp i. Hon berättar om sina upplevelser för en nära vän som börjar forska i saken. Snart knackar polisen på dörren och hela hennes och hennes älskade fars liv förändras i ett slag. Som ett pussel läggs minnen ihop till en hel berättelse, bit för bit får Delia veta vad som hände och vem hon egentligen är. Jodi Picoult, som senast utkom med Allt för min syster, är amerikanska och har fått flera prestigefyllda priser för sitt skrivande. Trots att hon ofta väljer kontroversiella ämnen till sina böcker är de ändå lättlästa och hamnar alltid högt upp på försäljningslistorna.

Cindy Kempe

2022-03-17

Som vanligt skriver Picoult så att det verkligen berör. Jag känner djupt och jag reflekterar över så många frågor. Det är precis det här jag vill åt när jg läser. Otroligt bra!

Maritha .

2014-03-17

Trovärdigheten har stora brister men tar man boken som lättläst spänning är den helt bra.

Mats Sigfridsson

2014-01-01

Helt ok slöläsningsbok med viss spänning och till viss del tänkvärd. Hur skulle man själv handla i samma situation? Karaktärerna är alldeles för platta för att komma in på livet och även om en del vändningar var överraskande så var slutet förutsägbart.

I

Ida Björkman

2012-10-29

Gillade inte boken, störde mig på karaktärerna och de "tvära vändningarna" i boken som inte kändes troliga.

annika åberg

2011-11-13

Bra bok som jag hade svårt att lägga ifrån mig men ändock långt ifrån lika bra som "Allt för min syster" var.

S

Sandra Norrman

2011-10-10

Läste den här boken efter "allt för min syster" och trodde att den skulle vara lika bra men blev besviken, annars är det en helt ok bok.