Frsta lagen - Det lockande stlet. Bok 1

Abercrombie, Joe

| 2009

Unionen har i rhundraden varit vrldens mktigaste rike, men generationer utan ett riktigt yttre hot har lett till dekadens, korruption och sjlvbeltenhet. I norr har barbarstammarna samlats under den blodtrstige kung Bethod och i sder sker gurkherna hmnd och ra. Men i Unionen gr de inre maktintrigerna och frvissningen om den egna verlgsenheten att man bara skrattar t de varningar man fr. Logen Niofingrar, knd krigare och slagskmpe med slut p tur, kapten Jezal dan Luthar, egenkr adelsman utan skrupler och sjlvdisciplin och inkvisitor Glokta som har lrt sig allt om att tvinga fram information genom att sjlv utsttas fr r av tortyr mste alla ta till sina talanger vare sig det gller vld, bluffmakeri eller tillfogandet av smrta fr att ta sig levande genom dagen. Det lockande stlet r hrdkokt, illusionsls fantasy med svart humor och ofrglmliga karaktrer. Joe...

Miriam T

2011-11-03

Inte min typ av fantasy, men nd lsvrd.

Ls min recension p min blogg:

P

Petter Nilsson

2011-03-18

Hller med om att det var fr mycket slarv i versttningen.. riktigt dligt!
Boken i sig kndes som att den var lovande, men den fr skapa lite mer djup o spnning i de vriga bckerna fr att kvala in bland min favoritserier om man sger s..

Anne M

2010-10-22

Lt lovande, fantasynoir. Men, nej. Det hr var fr segt.

Amanda N

2010-08-27

Trots att det inte r speciellt mycket action, och det i min mening gr lite smtrgt, r det en bok man bara inte kan lgga ifrn sig. Karaktrerna r mycket intressanta och r det som gr hela boken.

Bjrn Scheidmann

2009-11-12

bra bok men vldigt mycket stavningsfel och liknande i verstningen