Förlist : Mitt liv och Nordman

Hemlin, Håkan

| 2014

APRIL 1994. ÖVER EN NATT FANNS DE BARA DÄR. Nordman, folkpopbandet som svenskarna älskade. Låten Vandraren blev en enorm hit och frontmannen Håkan Hemlin kastades in i en kändisvärld han tidigare bara kunnat drömma om. Nordman blev snabbt ett av de mest omskrivna banden i svensk press, men inte enbart på grund av deras musik. Håkans drogmissbruk och det som följde i dess spår blev snart en följetong i kvällstidningarna. En del historier var sanna, andra snarare nedtonade. Här berättar Håkan själv om de omständigheter och val som skapat hans turbulenta liv. Adhd:n och kampen mot en rastlöshet som blev honom övermäktig. Om att ena dagen vara luspank och utan mat, för att nästa vara miljonär och kunna köpa vad som helst. Om drogerna och skandalerna, framgångarna och bakslagen. Om sin talang och envishet. Håkan har berättat och Anders har lyssnat, ställt frågor och skrivit. Håkans egen historia...

P

Pernilla Hansson

2023-12-19

Historierna om Håkan är häpnadsväckande. Nästan svårt att greppa hans livshistoria p.g.a. allt som hänt honom. Man känner för Håkan och fattar verkligen vilket grepp drogerna hade om honom. Som helhet är den väldigt intressant, men berättad på ett något pubertalt sätt.

Izabela Horn

2022-12-13

Handling & Tema : 3/5
Karaktärerna: 3/5
Miljöbeskrivning: 2/5
Språk och berättarkonst 3/5

Rasmusmatte .

2014-11-09

Vilken bedrövlig typ han är Håkan. Dock gillar jag Anders Tengner som är en utmärkt uppläsare

Evert Johnsson

2014-09-16

kass

Evert Johnsson

2014-09-16

kass

Anders Isacson

2014-08-04

En mycket intressant fakta.
Mycket bra!

Å

Åsa Arveberg

2014-06-08

Tjatig bok om hur jobbigt det är att skaffa droger/pengar. Dock ett stort plus för ärligheten.

Jan Banan

2014-05-16

Alltid underhållande att läsa om ansvarslösa, självdestruktiva puckon. Hoppas verkligen att Håkan äntligen kommer att få ordning på sitt liv nu. Anders Tengner gör ånyo ett utmärkt jobb som både inläsare och som författare till boken.

När denna bok damp ner i brevlådan blev jag överraskad, jag hade önskat läsa Besökaren av Dag Öhrlund från Bokfabriken(men den kom inte). Nåväl jag började läsa i den.
Hela boken är fylld av berättelser om hans drogbegär och anskaffade av dessa droger, samt galna upptåg som inte var ett dugg komiska utan närmast beklämmande. Hur man kan kasta bort sitt liv så,tragiskt. Det står att han har så himla fin röst och han aldrig fått chansen att visa det. Det nämns inte en gång utan flera, det blir en gång för mycket för mig.
Jag var aldrig någon fan av Håkans musik och jag läser inte heller så mycket skvaller så jag var nog dåligt intresserad av Håkan/Nordman. För en som gillar honom är detta en fin presentbok att få. Men för mig blir det lite platt.

Jag läste boken under påskledigheten. Det är förbluffande hur mycket tokigt och trasigt som Hemlin varit med om, gjort, och överlevt. Jag läste vid varje givet tillfälle, och det som drev mig var hoppet om att det skulle ordna sig för huvudpersonen. Det är som att jag tänkte, att om det kan ordna sig för honom, finns det hopp för den eller de jag själv förlorat (eller snarare sparkat ut ur mitt liv) när de valde att testa droger, och blev fast. Dem som man inte ens hör talas om längre. De som försvunnit. Det är nog så pass vanligt numer, att alla känner ? eller har känt ? någon sådan. (Och musikbranchen, jag klandrar dig!) Med det sagt, så kan jag fortfarande inte förstå eller förlåta hur man kan välja droger framför dem man älskar, det går bara inte in hos mig.

Britt-Marie Kullin

2014-03-29

Jag tycker om att läsa biografier. Tycker alltid det är intressant att läsa om en annan människas liv.

Håkan Hemlins liv har man ju verkligen kunnat läsa mycket om i kvällstidningarna under tjugo års tid. Så därför är det ju intressant att få läsa hans egna ord om sitt liv. Och också att läsa vad hans familj, släkt, vänner, och många som han har jobbat med säger om hans liv.

Boken är mycket välskriven, av Anders Tengner. Och den är är lättläst och bra.

Så om man tycker om biografier, så kan jag varmt rekommendera denna bok.