Förföra demonen - Att skriva för livet

Jong, Erica

| 2010

Flag from sv

34


I över tre decennier har Erica Jong förbluffat och provocerat. I sina memoarer, skrivna med samma sensualitet, humor och ärlighet som gjorde Rädd att flyga till en klassiker, beskriver Jong sitt liv som författare. I sina memoarer är Erica Jong uppfriskande direkt - oavsett om hon avhandlar hur man skriver bra sexscener, om hon beskriver alkohol och marijuana som vägen till njutning eller avslöjar detaljer om sitt eget kärleksliv. Hon berättar om hur hon i sextioårsåldern upptäckte glädjen i så vitt skilda ting som tantrasex och mormorskap. Hon skildrar också sitt liv i litteraturens tjänst, och hur författare som Sylvia Plath och Henry Miller har influerat henne. Över trettio år av kändisskap, löje, äkta män, älskare, alkohol och ibland tillfällig avhållsamhet. För Erica Jong har skrivandet ofta varit ett sätt att få en stormig tillvaro att bli mer begriplig. Förföra demonen är en ovanlig...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Edith Lata

2012-09-20

Betyg

Sooom det brukar vara med sådana här självrannsakande och navelskådande böcker så tenderar dem att ibland kännas som ett enda långt alibi för allt skit författaren har gjort under sitt liv. Okej, fine, du satte på Martha Stewarts make. Du fick mycket skit för det. Big deal. Utöver bokens plädoajéer tar Jong också upp en hel del intressanta aspekter om tvånget att skriva, detta sinnets kall och orerar vidare om olika författares förhållningssätt till sin bevingade penna. Det är Intressant, det är lättillgängligt och roligt på sin håll men hennes skönlitterära böcker förblir dock så mycket bättre.

Fiona *

2011-10-17

Betyg

Syster i livet, det är dags att lägga ner nu. Det är verkligen urtråkigt att läsa uttjatade ämnen som mäns otrohet, alkoholprobelm. En gång var du "Rädd att flyga", med den här boken försöker du starta på den gamla banan. Inte så lyckat.