Fördömd

?? det närmaste någon svensk kommit Stephen King? Aftonbladet ?I Fördömd lyckas hon förena en rejäl dos fantasi med sin underhållande berättarstil. Resultatet är den bästa svenska skräckisen på år och dag. Hildebrandts förmåga att skapa mångfasetterade, starka kvinnliga karaktärer, och samtidigt hålla ett högt tempo gör denna nagelbitare till en intressant historia om arv, härkomst, demoner och rädsla.? Nerikes Allehanda Ett öde fjällandskap i norra Sverige. Den unga arkeologen Helena Torvald gör ett sensationellt fynd: en kvinna som brutalt offrats och gömts i en mosse. Men när kroppen förs till Stockholms universitet sätts okända krafter i rörelse, och hon tvingas inse att något har gått fruktansvärt fel. Vetenskapen kolliderar med det oförklarliga. Vad hände egentligen för elvahundra år sedan, då tre män sökte sig till fjället med en kropp de kallade Satan? För sent förstår...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Jeanette Eriksson

2018-08-15

Betyg

jadå, det blev en 4a, mer mystik hade inte skadat (är lite saga borg skadad just nu) skulle vara intressant men mer samiskt kulturellt......jag gillar storyn och den är en lätt bok att förnöja sig med/ det blir ett gäng böcker till från fröken Hildebrandt snart...….

Marina Pedersen

2016-11-03

Betyg

Bra

Malin Sundman

2015-04-23

Betyg

Jag gillar hennes stil. Spårar kanske ur lite mot slutet men en svag fyra håller den sig som. Läsvärd!

A

Anna Jensen

2015-03-23

Betyg

Ja, en femma till denna! Grymt bra skriven och spännande handling. Som plus i kanten både rös och grät jag i slutet, haha.

Blommiga Barbro

2013-06-05

Betyg

Spännande? Snarare urlöjlig!

Annica Bark

2011-05-04

Betyg

På många håll står det att detta är Sveriges svar på King och Koontz, efter att gått på det med Låt den rätte komma in, så var jag skeptisk när jag nu satte mig med denna i händerna. Men döm om min förvåning när jag insåg att det faktiskt stämmde!
Detta var en bok som skrämde och berörde väldigt mycket och på ett väldigt bra sätt. Jag gillar Hildebrants sätt att skriva på och alla miljöer och personer är väldigt bra beskrivna i boken.
Jag skäms att säga det åter igen, men jag kunde inte läsa denna heller på nätterna/kvällarna, det blev för läskigt och för mycket tankar i huvudet på mig. Ja jag är fjantig med det, men efter att jag fått barn så har det blivit svårare och svårare att läsa en läskig bok eller en läskig film, men den där kusliga ruggiga känslan som man får när man gör just det på kvällen försvinner ju och det gör en hel del i en bok som denna. Den skulle passat så mycket bättre att läsas en mörk kväll då höststormen går.

Men som sagt, jag älskade boken, den gick inte att lägga ifrån sig, men ville bara veta mer och mer, det kändes som om man förlorade en vän om man la den ifrån sig. Och det var just den känsla man fick när den var slut, man var tvungen att ta farväl av en mycket, mycket god vän.

Maja Korpvinge

2011-03-09

Betyg

Helt okej, bitvis ganska spännande.

Helena Nilsson

2010-07-31

Betyg

Först o främst: Ewerlöf som uppläsare är 5 stjärnor i sig.
Men även boken är bra. Gillar det mystiska och övernaturliga inslaget.

Josefine D

2010-02-22

Betyg

Mycket bra bok, visst var den lite orealistisk och övernaturlig, men gör inget, fakta och fantasy kombinerat är snarare ett plus:)

Johanna Galenpanna

2009-10-03

Betyg

Simpel men lite spännande på sina ställen. Osannolika händelser ibland, som en man som är alltför förstående när det kommer till övernaturliga och helkonstiga saker för att det ska kännas trovärdigt.