Force of Nature

Harper, Jane

| 2018

Flag from en

Goodreads Choice Award Finalist (Mystery & Thriller, 2018) BookBrowse Best Books of 2018 Winner of the Prix Polar Award for Best International Novel BookRiot's 25 Best Suspense Books from 2018 Davitt Awards shortlist for Adult Crime Novel 2018 Dead Good Reads shortlist for Best Small Town Mystery 2018 Five women go on a hike. Only four return. Jane Harper, the New York Times bestselling author of The Dry, asks: How well do you really know the people you work with? When five colleagues are forced to go on a corporate retreat in the wilderness, they reluctantly pick up their backpacks and start walking down the muddy path. But one of the women doesn't come out of the woods. And each of her companions tells a slightly different story about what happened. Federal Police Agent Aaron Falk has a keen interest in the whereabouts of the missing hiker. In an...

Monika W

2025-07-24

För ungefär fyra år sedan läste jag första delen i den här serien, Hetta. Det kan man ju tycka inte är så längesedan, men jag minns inte mycket (inget alls, faktiskt) av den. Bara att jag gillade den. Eftersom den tredje delen släpptes för ett litet tag sedan så tänkte jag att det kunde vara dags att läsa del två, Falska vänner.

En del referenser till det som hände i första delen dyker upp, men inte ens med deras hjälp så minns jag. Jag tänker skylla på brinnande pandemi, som det var när jag läste den, för det är verkligen inte mycket jag minns från de åren. Här handlar det i alla fall om en (misslyckad) teambuilding. Jag avskyr verkligen krystade teambuilding-övningar och man måste nog ändå säga att denna kvalar in där. Med råge.

Personligen så tycker jag att Falska vänner är bättre än Hetta. Om jag ska gissa så beror det mest på det plågsamt långsamma tempot, precis som ju sig bör i en thriller (även om nu detta klassas som en deckare). Det känns som att jag kommer att minnas denna bättre och planen är att läsa tredje delen senast nästa år.

OBS! Detta är en kraftigt förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2025/07/bok-falska-vanner-av-jane-harper.html

Mats Sigfridsson

2020-12-27

Helt ok uppföljare till Hetta.

Marc Moore

2020-09-24

Det lät som ett bra Agatha Christie upplägg, 5 kvinnor ger sig av in i bushen men bara 4 återvänder. Dessutom gillade jag Hetta.
Men tyvärr detta blev bara segt och ointressant.

T

Terese

2019-08-29

Ewa H

2019-06-05

Blev besviken. Hetta var bättre. Detta är en ganska långtråkig transportsträcka fram till slutet, som inte heller är särskilt upphetsande. En delvis oförklarad historia om ekonomiskt fiffel figurerar utan att tillföra handlingen särskilt mycket.

Malin Öhman

2018-09-26

Den verkade så bra! Jag var bara tvungen att läsa den! Men vilken besvikelse. Läste ut boken i förhoppning om en twist på slutet, som inte infann sig. Tråkigt.

Melasbokhylla

2018-09-05

Galet bra. Jag är fast från första sidan. Läs mer i min blogg

R

Ronny Larsson

2018-08-11

Helt ointressant bok. Var tvungen att läsa ut den, den kunde ju bli spännande, men inte då. Inte värd en stjärna, men det är ju lägsta betyget.

Nina Gustafsson

2018-08-01

Bitvis helt ok historia men i segaste laget.

bettansboktips

2018-06-23

En riktigt spännande bladvändare!