Ännu en fenomenal bok av thrillerns mästare Sjuttonåriga Haley McWaid är en välartad och ambitiös flicka från en ordentlig familj. En morgon är sängen hemma i flickrummet orörd och tre månader senare är hon fortfarande spårlöst försvunnen.Tevereportern Wendy Tynes har specialiserat sig på att avslöja pedofiler genom att på nätet utge sig för att vara minderårig. Dan Mercer, som arbetar med vinddrivna ungdomar, är hennes senaste scoop. Han luras att bege sig till ett övergivet hus mitt i natten, där hon väntar med ett kamerateam. Dan frikänns visserligen i brist på bevis och med hjälp av en skicklig advokat, men han kan inte stanna i den lilla orten, en förstad till New Jersey. Han är för evigt dömd i allmänhetens ögon och tvingas att ständigt flytta runt.Wendy får sparken från sitt jobb efter rättegången, och arbetskamrater och chefer undviker henne. Har hon gjort ett förfärligt...
För evigt dömd är en mycket spännande bok som är svår att lägga i från sig.
Boken består av flera trådar och dessa vävs slutligen ihop på ett övertygande sätt och inte en enda tråd hänger lös när författaren är klar.
När jag läser boken så tror jag att jag har listat ut hur det hela hänger ihop. Jag har i och för sig inte helt fel men Coben kommer med flera överraskningar vilket alltid uppskattas.
Under läsandets gång funderar jag många gånger på om Dan är skyldig eller oskyldig. Det är inte uppenbart och det roar mig att väga bevisen mot varandra.
Boken är spännande, välskriven med rappa dialoger, vilket är precis det som Coben brukar leverera.
På www.bobrus.se finns alla mina ljudboksrecensioner samlade.
Ingen av Mr. Cobens bästa och lite väl mycket pluttenutt och moralkakor för att falla mig på läppen. Han är dock en duktig författare och har den sällsynta fingertoppskänslan att förse läsaren med precis lagom mycket info för att hålla berättelsen i ett lagom intressant tempo. Hoppas att nästa Coben blir en i Myron Bolitar-serien.