För att överleva : Om självskadebeteende

Åkerman, Sofia

| 2009

Flag from sv

24


De flesta som hör ordet självskadebeteende tänker på tonårstjejer som skär sig på armarna. En självskada kan definieras som en avsiktlig, självdestruktiv handling som begås utan intention att dö. Men alla gör vi ju ibland ohälsosamma och skadliga saker kliar sönder myggbett, går i obekväma skor, äter chips och röker. Var ska man dra gränsen? Vem utsätter sig frivilligt för skador, och varför? Sofia Åkerman började skada sig själv som fjortonåring i slutet av 90-talet och tillbringade flera år på sjukhus. Numera betraktar hon sig som frisk. Hon utbildar sig till sjuksköterska och ägnar mycket tid åt att förbättra vården av självskadande patienter och öka kunskapen om dessa problem. För att överleva är skriven ur ett patientperspektiv och riktar sig till föräldrar och anhöriga, sjukvårdspersonal, studerande och andra som vill ha information om hur man bäst kan hjälpa någon som skadar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

W

Weronica U

2012-03-21

Betyg

En bra skriven bok och som läsare får du förhoppningsvis en inb lick i hur det är med skälvskadande beteenden, samt hur jobbigt det är att gå ingenom och ta sig ur. Inte bara för den personen det gäller utan även hur det är för omgivningen.

kristina johansson

2010-06-04

Betyg

Här har jag fått många goda råd i arbetet med ungdomar med ett självskade beteende. Författaren har sjäv genomgått detta och det gör den realistisk. Exempel finns i boken.

M

Malin L

2009-08-13

Betyg

En bok som bör läsas både av självskadare och anhöriga.
lättläst och lättförstålig
ger mkt tips på hur man ska komma framåt på bryta sitt självskada