Food Noir : mat mord och myter

Kallentoft, Mons

| 2004

Flag from sv

45


Food Noir är en provocerande resa rakt in i frosseriets mörker. Genom en samling reportage undersöker författaren vår samtids fascination för mat och dryck. Vi får möta stjärnkockarna i Baskien vars liv ständigt är i riskzonen, vi besöker svenska matmecenater vars största intresse är den fulländade måltiden och vi får följa med på en spännande jakt efter den perfekta tryffeln. Med Mons Kallentoft som kunnig och road ciceron leds läsaren in i en värld av exklusivt ätande och drickande. Sökandet efter den stora matupplevelsen är något som allt fler ägnar sig åt, ibland med dödligt resultat? Mons Kallentoft (f 1968) debuterade år 2000 med romanen Pesetas som belönades med Katapultpriset för bästa debut. Två år senare gavs romanen Marbella Club ut. Han medverkar regelbundet i tidskiften Gourmet, något som insiprerat till denna reportagesamling. Mons Kallentoft bor i Stockholm...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

F

Freddy K

2010-07-27

Betyg

Känns som en väldigt ogenomtänkt bok. Kapitlena hör inte ihop alls, och kvaliteten på dem skiljer sig enormt. Vissa kapitel är enorma sömnpiller medan andra är spännande. Men det känns mest som att författaren haft idétorka och bara skrivit ihop något. Resultatet är stundtals läsvärt men mestadels spretigt och ointressant.