
Food Noir r en provocerande resa rakt in i frosseriets mrker. Genom en samling reportage undersker frfattaren vr samtids fascination fr mat och dryck. Vi fr mta stjrnkockarna i Baskien vars liv stndigt r i riskzonen, vi besker svenska matmecenater vars strsta intresse r den fullndade mltiden och vi fr flja med p en spnnande jakt efter den perfekta tryffeln. Med Mons Kallentoft som kunnig och road ciceron leds lsaren in i en vrld av exklusivt tande och drickande. Skandet efter den stora matupplevelsen r ngot som allt fler gnar sig t, ibland med ddligt resultat? Mons Kallentoft (f 1968) debuterade r 2000 med romanen Pesetas som belnades med Katapultpriset fr bsta debut. Tv r senare gavs romanen Marbella Club ut. Han medverkar regelbundet i tidskiften Gourmet, ngot som insiprerat till denna reportagesamling. Mons Kallentoft bor i Stockholm...
Visa mer
Recensioner
Betyg
Knns som en vldigt ogenomtnkt bok. Kapitlena hr inte ihop alls, och kvaliteten p dem skiljer sig enormt. Vissa kapitel r enorma smnpiller medan andra r spnnande. Men det knns mest som att frfattaren haft idtorka och bara skrivit ihop ngot. Resultatet r stundtals lsvrt men mestadels spretigt och ointressant.