Ljudbok

Folk av en främmande stam

Det enda man vet säkert är att allt förändras. Det är 2007. När vi återser vännerna från Högre än alla himlar och Blå koral, Pella och Stefan, Victor, Jalle och Liv, är det en sargad men fortfarande stark grupp vi möter. Victor försöker hitta en vardag efter tsunamin och dess fruktansvärda konsekvenser, Pella och Stefan lappar ihop sitt äktenskap och Tessan och Philip närmar sig vuxenvärlden. Den evige singeln Jalle drabbas av den stora förälskelsen och Liv kämpar vidare med sina frågeställningar kring livet och teatern. Sannas och Sagas död överskuggar fortfarande gänget, men alla inser att man måste gå vidare för att inte gå under. Livet stannar inte upp, inte ens när älskade ryckts ifrån en. Nya politiska vindar blåser. Alliansen har vunnit valet och vännerna, som hela tiden haft hetsiga politiska diskussioner utifrån sina skilda perspektiv, tvingas positionera sig på nytt. Allas värderingar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Emma

2016-07-25

Betyg

En väldigt bra avslutning på trilogin. Jag har lärt känna karaktärerna nu och trivs så bra i berättelsen, så jag ville knappt läsa färdigt för att jag skulle behöva lämna dem. Jag är så förälskad i Louise sätt att skriva. Ofta är handlingen inte så spännande men det gör ingenting för jag njuter verkligen av texten. Det jag var mest nöjd med var att mina favoritkaraktärer hittade fram till varandra till sist och det kunde inte blivit bättre. Den här boken handlar mer om relationer än om aktuella händelser i samtiden som de andra har gjort. Jag fattar inte riktigt titeln, trodde kanske att det skulle fokusera mer på den och det var ju lite synd. I slutet blev det kanske dessutom lite för rosenrött. Ett superöverdrivet lyckligt slut är liksom inte alltid det bästa. Men det här är verkligen en helt underbar sommarläsning!

M

Marie Karlsson

2015-11-21

Betyg

Serien är underbar!

L

Louise Ö

2015-10-17

Betyg

Jag älskar hela triologin. Jag älskar hennes sätt att skriva.

S

Sara Frimodig

2015-08-17

Betyg

Avslutande delen i trilogin som utspelar sig under 00-talet i Stockholm. Bra avslut! Inte lika centrerad kring stora (och därmed förutsägbara) historiska händelser utan den handlade mer om gängets känslor och relationer. Bättre än tvåan tycker jag!

Helena Wennergren

2015-07-19

Betyg

Var tvungen att läsa klart trilogin men blev lite besviken på sista boken. Klyschorna från de tidigare böckerna fortsätter. Samtidigt är det en intressant skildring av nutiden, och intressant att läsa om hur stora händelser som skett de senaste åren påverkat oss.

Maria Klamas

2015-02-24

Betyg

Nja.. det var allt en seg bok. Hade förväntat mig mer av en bok som är nummer tre i en trilogi och ska avsluta hela berättelsen om dessa vänner. Det känns som att det inte finns något mål eller syfte med berättelsen, jag vet liksom inte vad man vill berätta. Det är oxå ganska mycket av beskrivande och moraliserande och tillrättalagda dialoger. Det är som att det som sägs är lagt i munnen på personerna, säger man verkligen sådant på det sätt som de säger? nja jag är skeptisk. Det handlar om vardagen på ett sätt, men det blir banalt då det inte ger känslan av den komplexitet som ändå vardagen är om man verkligen djupdyker i den.

Maria Olofsson

2014-11-26

Betyg

Lika underbar som de andra två böckerna i serien. Louise skriver fantastiskt målande och bra. Tror inte det finns någon som kan skriva som henne. Det är så fängslande, så vackert. Hon får verkligen personer, natur, känslor...allt att bli så levande! Det är med en liten sorg jag inser att detta troligen var den sista boken om kompisgänget i Stockholm. Jag kommer att sakna dem! Avslutar med två ord: LÄS DEN!!

Jennifer Tydén

2014-10-23

Betyg

Kan verkligen rekommendera denna fantastiska trilogi.

Britt-Marie Kullin

2014-09-23

Betyg

Betyg: 4,5 av 5.

Det här är Louise Boije af Gennäs tredje och avslutande bok i trilogin om några vänner och deras liv under tjugohundratalets första årtionde.

Jag har läst dom två tidigare böckerna och tyckte mycket, mycket om dom. Och den här avslutande delen var precis lika bra.

Det bästa med böckerna är att samtidigt som det handlar om den lilla gruppens liv och leverne, så vävs också alla stora händelser i Sverige och i världen in i boken.

Men man ska absolut läsa alla tre böckerna i rätt ordning. Jag tror att det ger så mycket mer då.

Här är min recension av den första boken, ?Högre än alla himlar?, som handlar om åren 2000-2003.

Och här är min recension av den andra boken, ?Blå Koral?, som handlar om åren 2004-2006.

Och den här avslutande boken, ?Folk av en främmande stam?, handlar alltså om åren 2007-2009.

Rekommenderar alla böckerna varmt.