Amir och Hassan växer upp som bästa vänner under en omvälvande tid i Kabul. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar. Amir är son till en framstående välbärgad man, medan Hassan, som är son till Amirs fars tjänare, tillhör det fattiga och lågt stående hazarfolket. Hassan gör allt för Amir, han försvarar honom i alla lägen, men när Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet sviker han. Flyga drake är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner och fädernas makt över sina söner - deras kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står historiska händelser som inte tidigare berättats på detta sätt, boken tar oss från ett vackert och välmående Afghanistan rikt på kultur till det ödelagda land som det är idag. En underbar bok ... Det här är en av de oförglömliga historier...
Läste denna bok och använde den i en marxistiskt litteraturanalys till en skoluppgift i gymnasiet för inte så länge sedan. Med det i åtanke gick det verkligen att se de socioekonomiska skillnaderna mellan de två vännerna och deras liv vars konsekvenser vi ser i huvudkaraktärens, Amirs, handlingar. Intressant att se hur han själv tänker om sitt liv. Hosseini gör ett fantastiskt jobb med fina metaforer och häpnadsväckande plot-twists! Läs Läs Läs!
Denna boken har allt. Otroligt gripande, viktiga ämnen, allmänbildande, mänsklig, hjärna och hjärta. Röda tråden är svek, skuld, förlåtelse, att lägga saker till rätta. En av de bästa böcker jag läst och som jag aldrig kommer att glömma. Filmen är inte i närheten men grät ändå för att boken sitter så djupt inom mig.
2015-06-26
Jag älskar hans sätt att skriv a. Förmågan att måla upp hela miljön så man ser den klart och tydligt i sitt huvud
2014-02-15
boken suger för JAG själv är en afghan o vet hur det är i afghanistan o allt som står i boken är en LÖGN! jag kan förstå att ni som läser den tkr att den är bra men snälla läs andra böcker om Afghanistan för att veta hur mkt av Flyga drakes historia är sann. jag sj har bott i Afghanistan o har inte upplevt det som sägs i boken o inte ens dom som är äldre har upplevt det. jag säger bara att den som har skrivit boken hatar sitt hemland o vill bli populär genom att skriva sånt skit om sitt eget land. hoppas att ni tänker lite själva efter och inte tror att boken har rätt. alla kan skriva en bok o man vill hitta ett sätt att bli populär.