Ljudbok

Fly för livet

Lyssna och förundras när Anna Godenius läser Fly för livet! Ett omskakande gisslandrama med många bottnar! Det går inte att fatta hur det är att få ett vapen riktat mot sig. Hur många gånger du än har sett det, på teve och bio, nej du kan inte. Man krymper, blir svag, försvinner. Saliven lämnar munnen, styrseln smiter från knäna, kraften rinner ur händerna. Man blir stum och svag. På ett ögonblick blir mardrömmen verklighet. Tre tungt kriminella fångar hotar sig ut ur fängelset, och med sig på flykten har de fängelseprästen Ingrid. Hon är deras gisslan. Fly för livet är Helena von Zweigbergks fjärde kriminalroman om fängelseprästen Ingrid. Det är en gripande berättelse om utsatthet och att bryta sig loss från det som håller en fången. Än en gång visar Helena von Zweigbergk sin förmåga att med stor insikt och psykologisk skärpa beskriva och tränga in i människors psyke. Helena von Zweigbergk...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2017-08-19

Betyg

Spännande, våldsam, otäck, hjärtgripande, men samtidigt en väldigt bra och välskriven thriller där spänningen hela tiden stegras och där jag som läsare chockas över stackars Ingrids behandling. Tack och lov för det lyckliga slutet, men det var hemskt nära att det hade kunnat gå riktigt illa. Jag är riktigt glad att jag gav den här boken en ny chans, mycket tack vare Anna Godenius rent fenomenala uppläsning. Anna Godenius är utan tvekan Sveriges bästa uppläsare när det kommer till ljudböcker.
Mitt slutbetyg blir en, 5:a till såväl bok som uppläsare! Kan varmt rekommendera boken! Jag tror jag ska ge ytterligare böcker om präst Ingrid Karlberg en ny chans!

M

Mats Sigfridsson

2012-01-27

Betyg

Ett lite annorlunda sätt att beskriva ett gisslandrama. Tanken är bra och helena von Zweigbergk skriver helt ok. Det är bara det att jag blir aldrig berörd av denna berättelse.

Mia Dahlstrand

2010-01-07

Betyg

2009-02-18
Spännande. Får mig att tänka till och försöka komma ihåg att leva livet varje dag.

solveig jonson

2010-01-05

Betyg

en fängslande bok som man gärna streckläser

Betyg

har läst två böcker i mitt liv som varit bra, det här är en av dem

S

Stina Thunberg

2009-08-18

jag har bara läst två böcker som har varit bra och det här är en av dem. flykmek år 3

Camilla Forssén

2009-08-03

Betyg

En helt ok bok. Lite seg och lite för mycket om hennes bakgrund. Det drog ner tempot i boken.

marre marre

2009-06-14

Betyg

Bra bok, men jag blev irriterad över huvudpersonens inre samtal med sin man och dotter, och kan tyvärr inte motivera varför. Mot slutet sträckläste jag boken