Florence Stephens förlorade värld

Ebervall, Lena

| 2016

Huseby bruk var i början av 1900-talet Smålands mäktigaste egendom, masugnens eld dånade, skogen och jorden bar rikedom till familjen Stephens. Det var i denna ljusa tillvaro Florence växte upp. Men livet igenom hade hon en stor svaghet ? sin starka kärlek till kungahuset ? och hon blev ett lätt offer när ögonstenen prins Carl och hans skrupelfria vän gjorde entré. Det tog inte många år förrän Florence var barskrapad och Huseby bruk stod på ruinens brant. ?Husebysaken? blev en av de skandaler som skakade Sverige på femtiotalet. Florence Stephens förtrollade värld sjönk sakta ner i mörkret. Hon förlorade sitt slott och sitt kungarike. Detta är sannsagan om Florence Stephens märkliga liv. "Med sprudlande berättarglädje skapar Lena Ebervall och Per E Samuelson en spänningsroman av ett av Sveriges största och märkligaste rättsfall.? Maj Sjöwall

Nerdy Books

2020-05-23

En oerhört bra och gripande bok om något som jag först trodde skulle vara lite tråkigt, men nej du. Det var så jäkla spännande från början till slut. Jag hade svårt att släppa boken! Oerhört bra och samtidigt tragisk, med tanke på att historien inte är påhittad.

Bokslukerskan

2018-08-12

Betyg: 5/5
FULL POTT!
Inget saknas i denna litterära pärla.
Den innehåller allt som krävs;
Målande personporträtt
Utförligt beskrivna miljöer
Omskakande skandaler
Rörande livsöden
Noggrann detaljrikedom
Och allt det där andra....
Kärlek, vänskap, sorg, glädje, spänning.... ja ni vet, ALLT!
Att det sedan är en sann saga som berättas,
det påverkar.
För vem är inte svag för välskrivna verklighetsskildringar!?
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Vi får följa med in i Florence Stephen’s fantastiska värld som senare blir förlorad. Hon växer upp på Huseby bruk som i början av 1900-talet var Smålands mäktigaste egendom. När Florence tid är kommen att förvalta egendomen efter faderns bortgång faller hon offer för skrupelfria skojare, däribland prins Carl, och hennes tillvaro slås i spillror.
”Husebysaken” blev en av de skandaler som skakade Sverige på 50-talet. Historien om bruket, människorna runt omkring och kungshusets inblandning är minst sagt fascinerande.