Floden om natten

Ferencik, Erica

| 2018

Flag from sv

31


"... en av de bästa thrillers som publicerats på senare år." Torkel Lindquist, BTJWinifred Allen behöver verkligen en semester.När hennes bästa tjejkompisar planerar en adrenalinfylld resa till Maines vilda skogar ser hon ingen anledning till att inte tacka ja. Tillsammans med en snygg guide ger sig tjejerna iväg, med en plan om att pröva på forsränning i den amerikanska vildmarken. Men den vackra natursemestern förvandlas snart till en mardröm: en fruktansvärd olycka gör att gänget förlorar sin flotte och allt som de behöver för att klara resan. Plötsligt är de ensamma, med endast hemligheter och livslånga lögner som sällskap. Och när mörkret faller kryper obehagligheterna fram. Vad döljer egentligen floden om natten? Floden om natten är den amerikanska författaren Erica Ferenciks första renodlade thriller. En mörk historia med fantastiska miljöer och starka karaktärer som tar ordet bladvändare...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Granström

2018-04-04

Betyg

Den var inte jättebra, men enormt spännande. Som upplagd för att bli film! Jag störde mig dock hela boken igenom på hur huvudpersonen bedömde och dömde sina kompisar och pratade om deras kroppar osv, men allt det ändrades ändå på sista raderna - så mycket bra slut.

Britt-Marie Kullin

2018-03-08

Betyg

Betyg: 4,5 av 5.

Det här är en bok som fick mig att tänka på den gamla klassiska filmen Deliverance (Den sista färden) från 1972. Ni som är lite äldre vet vilken film jag menar. Boken Floden om natten känns lite som en modern variant av filmen, fast som bok, och med kvinnor i huvudrollerna.

Jag tyckte väldigt mycket om boken. Den är väldigt spännande, absolut inte förutsägbar, och det är mycket bra miljö- och naturbeskrivningar. Relationerna mellan kvinnorna är också väldigt väl beskrivna.

Rekommenderas absolut för spännande, lättläst och fängslande läsning.

Ann Simonsson

2018-03-07

Betyg

Skaplig men inte vad jag hoppades.

Jasmina <3

2018-02-03

Betyg

Bra bok😁 Gillade det ja läste 😄