Följeslagaren

Sarenbrant, Sofie

| 2025

Köp en signerad kopia av "Följeslagaren" nu! Du hittar den här, >> En kvinna försvinner i Bromma. Inga livstecken finns, men inte heller någon kropp. När en makaber ledtråd upptäcks i en grannes trädgård fruktar polisen det värsta. Varför väntade maken i tre dygn innan han anmälde försvinnandet?  Kriminalinspektör Emma Sköld gör allt för att lösa fallet. På eget initiativ hjälper hennes syster till med utredningen nu när hon är sommarledig från polishögskolan. Men Josefin har ingen aning om vad hon gett sig in i.  Följeslagaren är den tolfte fristående delen i Emma Sköld-serien. Sofie Sarenbrant skildrar samhällsaktuella teman och känsliga ämnen i en nervkittlande intrig. Är du förföljd eller bara paranoid? Och vågar du se dig själv i spegeln för...

Följeslagaren av Sofie Sarenbrant är en riktigt bra bok som har det mesta en bra deckare behöver. Det finns spänning, mord, hemligheter, dolda bakgrunder och invecklade karaktärer. Handlingen har ett djup i sig som gör att man vill fortsätta läsa för att får reda på hur allt hänger ihop. Man kan även förvänta sig många tvistar under läsningens gång och en liten överraskning i slutet!

I denna bok är det återigen fokus på viktiga samhällsfrågor så som psykisk ohälsa, våld i nära relationer och bortlämnade barn.
Det är några riktigt intressanta ämnen som knyts ihop till en spännande handling med många intriger, tvistar och invecklade karaktärer.
Personligen tycker jag om att läsa en bok som har lite tyngd i sig, även om det är en fiktion så tycker jag om när man får stanna upp och tänka lite, detta var definitivt en sådan bok. Jag uppskattar verkligen Sofie Sarenbrant som tar upp samhällsviktiga frågor som hon gör i sina böcker och även i denna. en stor eloge till henne!

Boken är en typisk deckare och det säger jag inte som något negativt utan jag gillar upplägget, handlingen och karaktärerna. Det är spännande att följa med under hela utredningen och se del olika faserna, samt att ta del av den forensiska delen. Sen att det är lite overkliga fall och händelser kommer man inte komma undan men det är ju trots allt fiktion och då får det vara lite overkliga partier.

Bokens karaktärer är intressanta, både de gamla huvudkaraktärerna och de nya, de är invecklade och de har mycket i det dolda som sakta kommer fram. Det var dock lite smått rörigt med de alla olika perspektiven, det var lite svårt att hänga med i vem som var berättarrösten. Jag förstår att det i vissa fall skulle vara lite mystik över vem det var eftersom man inte ville avslöja gärningsmannen för tidigt men det blev tyvärr rätt rörigt för mig.

Sofie Sarenbrant har återigen lyckats ta en historia och skapa en riktigt bra deckare som har allt från spänning, mörker och invecklade karaktärer till familjedrama, psykisk ohälsa och hämndbegär. Karaktärerna är många, dock väldigt intressanta, och Sarenbrant lyckas binda ihop de alla till ett bra slut. Medans det finns en viss realism och verklighetstrogenhet i boken så finns det även mycket fiktion men de alla delarna balanseras på ett bra sätt.
Sarenbrant skriver på ett enkelt och lättläst sätt, kortare kapitel som är fyllda med intriger, spänning och en del överraskningar. Boken är emellanåt rapp med många vändningar och överraskningar men den är också lite seg om vartannat och man stannar av lite innan man dras in i den ännu en gång.

Monica Bäckelin

2025-06-30

Spännande, underhållande och välskriven. Inte lika bra som tidigare men ändå läsvärd, betyg 3,5.

Helena Rasmusson

2025-06-23

Nej, tyckte inte så mycket om denna. Seg och långsam.

Mats Sigfridsson

2025-06-18