Flickoffret : En kommissarie McLean-deckare

Oswald, James

| 2014

Flag from sv

82


Första boken i succéserien om kommissarie McLean! »En litterär sensation!« | DAILY MAIL »Lysande inledning på serien om den skotske kommissarien Tony McLean i Edinburgh.« | LOTTA OLSSON, DN En ung flickas vanställda kropp hittas i ett igenbommat källarrum. Runt kroppen har sex inre organ placerats ut i en cirkel, och allt tyder på att flickan har offrats i någon form av makaber ritual. Händelsen tycks ha ägt rum för närmare sextio år sedan. För den nytillsatte kriminalkommissarien Tony McLean i Edinburgh är detta ett »cold case« som borde ges låg prioritet men McLean kan inte sluta tänka på offret och hennes ohyggliga död. Samtidigt plågas Edinburgh av en hel rad bestialiska mord. Det är dödsfall som inte uppvisar någon rimlig logik, och Edinburghpolisen står handfallen. Till sin förvåning upptäcker McLean att de nya morden på något sätt tycks vara kopplade till det ceremoniella...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

L

Lauri Solmupoika

2017-10-10

Betyg

stereotypa karaktärer fick mig att avbryta tidigt..

Minna Matson

2017-01-05

Betyg

Jag har svårt att sätta betyg på denna. I ena stunden gillar jag den och språket skarpt, men i nästa blir jag mest irriterad på ännu ett mord! Den vill lite väl mycket.

P

Per Harbeck

2016-11-04

Betyg

En otrolig rörig handling med massvis av karaktärer och förvirrande story. Folk dog till höger och till vänster och man tappade all fokus på det första mordet, på tjejen som blivit ritualmördat. Hade varit bättre om det hade varit färre dödsfall och mer fokus.

Marie K

2016-09-25

Betyg

Handlingen kunde ha varit spännande, och någonting fanns det som gjorde att jag var nyfiken och läste ut den. Språket är däremot så torrt och tråkigt att det inte ger det minsta liv till någon av karaktärerna.

H

Hemmo Lindström

2016-01-07

Betyg

En trevlig ny bekantskap

Sandra Gustafsson

2015-12-06

Betyg

En bra och spännande debut. Hade dock svårt att hålla isär alla karaktärer. En stark 3:a.

Monika W

2015-05-23

Betyg

När jag började läsa denna så hade jag helt glömt bort att läsa baksidetexten och efter några förvirrande sidor, där jag var helt säker på att jag befann mig i USA och funderandes på varför alla hade skotska namn, så insåg jag ju att jag faktiskt befann mig i Edinburgh. Ibland är det bra med avslöjande namn. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2015/05/flickoffret-av-james-oswald.html

A

Annica M

2015-02-24

Betyg

Hade höga förväntningar, men... Svårt att hänga med pga alla namn, vem är vem , vem gjorde vad? Jag var nog inte tillräckligt skärpt...dock ger jag en stark 2:a.

Betyg

Jag hade stora förväntningar på denna bok, allt lät så himla bra. Men tyvärr infriades inte dessa. Jag tyckte först och främst den var seg, det hände inget och när det väl hände något hade jag nog redan somnat. Så tyckte jag det var makalöst svårt att hänga med i de olika namnen Mc hit och Mc dit, kanske var jag själv ofokuserad. Däremot var McLean själ en väldigt trevlig och sympatisk kriminalkommissarie, ingen alkohol eller droger över huvudtaget, det är i alla fall ett stort plus. Det ska tydligen bli 4 böcker om Kommissarie McLean, och visst ska jag läsa en till innan jag ger upp.

Anna Johansson

2014-12-15

Betyg

Helt okej och stundtals spännande bok. Kommissarie McLean är en sympatisk karaktär som jag tycker om, motsatt till alla osympatiska karaktärer det finns i deckarvärlden. Hoppas fler böcker översätts.

Ann Simonsson

2014-11-17

Betyg

Inte den bästa deckaren av en Engels författare men kommer att läsa kommande böcker.

Yvonne Larsson

2014-10-30

Betyg

Det här var en positiv överraskning, det började hända saker direkt på första sidan. Rekommenderas!

Britt-Marie Kullin

2014-10-10

Betyg

En riktigt bra kriminalroman från en debuterande författare från Skottland. Härliga miljöer i boken, som utspelar sig i Edinburgh. Sköna karaktärer bland poliserna, som jag gärna följer i kommande i böcker i den planerade bokserien.

Rekommenderas till alla deckarälskare.